[Vide0] Kucing Setia Ni Dah Tahu Tuannya Sudah Tiada, Berlegar-legar Tak Tahu Nak Pergi Kepada Siapa

Lumrah kehidupan, setiap daripada kita semua pasti pernah merasai kehilangan. Kehilangan itu adalah perkara yang meny4kitkan, tidak hanya kepada manusia tetapi juga haiwan, jika haiwan tersebut rapat dan mesra dengan kita. Mesti kehilangan itu meny4kitkan.

Boboi, nama diberi kepada seekor kucing yang comel dah bijak. Walaupon hanyalah seekor kucing tetapi boboi dapat merasakan keakraban yang rapat dengan penjaganya.

Penjaganya itu yang dipanggil tok telah men1nggal dunia. Seakan paham akan kem4tian tok itu, boboi asyik mencari2 tok.

Video yang dimuatnaik oleh seorang pengguna di aplikasi Tik Tok itu menunjukkan bahawa bukan sahaja boboi paham tetapi juga boboi tercari2 arw4h tok.

Video:

@azuranot

Kucing yg setia.. 😢

♬ Denting – Fadhilah Intan ✨

Walaupun boboi hanyalah bin4tang yang tidak boleh bercakap tetapi raut wajah dan tindakannya itu dapat kita mengerti bahawa dia mencari penjaganya itu.

Menjengah ke beberapa video boboi yang lain, memang nyata kerinduan boboi terhadap penjaganya itu kerana mata boboi seakan men4ngis dan boboi lebih banyak termenung.

Komen Netizen:

Diharapkan sesiapa yang menjaga boboi nanti boleh menyayangi boboi seperti mana tok. Salam takziah kepada arw4h tok semoga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan beramal. In shaa Allah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Tiktok, mediamalaysia

Be the first to comment on "[Vide0] Kucing Setia Ni Dah Tahu Tuannya Sudah Tiada, Berlegar-legar Tak Tahu Nak Pergi Kepada Siapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*