P4nik but terk0pak di PPV! Dah balik rumah, check IG, baru gadis ini dapat tahu selipar besar yang dipinjam milik petugas kacak – “Saya digelar Cinderella Malaysia”

Ketervjaan seorang wanita menerima v4ks1n C0vldl9 bertukar cem4s apabila tapak kasut but yang dipakainya tiba-tiba terk0pak, di pusat pemberian v4ks1n (PPV).

Tiada pilihan lain, dia terp4ksa meminjam selipar daripada petugas bagi membolehkan dirinya meneruskan proses penerimaan v4ks1n.

Ins1den yang tidak dis4ngka-s4ngka itu dikongsi penerima v4ks1n tersebut menerusi video di aplikasi TikTok, sehingga meraih lebih setengah juta tontonan.

Atento menerima d0s kedua v4ks1n.

Wanita berkenaan, Nurul Fatin Syazana Mohd Don berkata, ins1den berlaku ketika dia menerima d0s kedua v4ks1n di PPV Dewan Jubli Intan di Muar, Johor, baru-baru ini.

Dia yang berusia 23 tahun memberitahu, persiapan dari segi pemakaian telah dilakukan sehari sebelum janji temu sebagai persediaan awal.

“Memandangkan ini d0s kedua, jadi saya pun nak bergaya lebih. Konsep saya all black, dari jaket, seluar jeans sehingga but pun hitam.

“Lagipun but tu dah lama terper4p dalam rak kasut, kali terakhir pakai awal tahun lepas,” katanya kepada mStar.

Video:

@fatin.syzna

Loll hahahaha #fyp #fypシ #fypdongggggggg #foryoupage #viral

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Lebih dikenali sebagai Atento, dia berkata, but hitam yang dipakainya masih dalam keadaan baik sebelum tiba di PPV.

“Tak ada ‘s1mpt0m-s1mpt0m’ tapak kasut but akan tercabut. Tapi bila dah masuk dewan, petugas panggil untuk scan (aplikasi MySejahtera), kasut saya dah mula berbunyi masa berjalan.

“Bunyi ‘keletup keletap’, saya rasa tak sedap h4ti. Bila seorang petugas panggil ke depan, saya berjalan dan tapak but kanan terkopak. cuma tinggal kulit,” ujarnya yang berasal dari Muar.

Keadaan yang berlaku secara tiba-tiba membuatkan anak bongsu daripada empat beradik itu terp4ksa duduk di kerusi penerima v4ks1n menunggu giliran.

but terkopak vaksin 3

Pemilik kepada selipar yang dipinjam Atento.

“Masa tu ris4u sampai terfikir nanti ada pula petugas nak suruh guna kerusi roda, sedangkan kaki saya okay boleh berjalan. Tapi saya tak terfikir pula nak berkaki ayam.

“Saya kemudian panggil seorang petugas dan meng4du mas4lah kasut saya. Saya minta pinjamkan selipar untuk saya berjalan ambil vaksin,” tambahnya.

Dah elok saya pakai vogue tapi but terk0pak pula. Ikutkan nak je tampal balik tapak but tu, tapi mana pula nak cari gam kuat untuk kasut di PPV

ATENTO

Menurut Atento, petugas tersebut kemudian datang semula dan meminjamkannya sepasang selipar, dipercayai milik seorang petugas lelaki berbaju Melayu warna turquoise.

“Bayangkanlah, dah elok saya pakai vogue tapi but terk0pak pula. Ikutkan nak je tampal balik tapak but tu, tapi mana pula nak cari gam kuat untuk kasut di PPV.

“Saiz selipar tu besar, kelakar bila pakai. Memang memalvkan sebab but terk0pak, rasa nak men4ngis tapi syukur dapat pinjam selipar daripada petugas tu,” katanya yang memulangkan semula selipar berkenaan selesai selesai menerima v4ks1n.

but terkopak vaksin 4

Atento digelar ‘Cinderella Malaysia’.

Atento yang melakukan reviu di media sosial secara sambilan berkata, perkongsian pengalamannya itu di aplikasi story di laman Instagram akhirnya mempertemukannya dengan pemilik selipar tersebut.

“Saya cakap terima kasih dalam story, entah macam mana dia tahu kemudian DM (mesej secara langsung) kata ‘sama-sama’. Bila saya buat semakan berdasarkan story dia, confirm dia adalah petugas berbaju Melayu turquoise tu, katanya umur 27 tahun dan single.

“Walaupun kejadian memalvkan, komen-komen netizen di TikTok menghiburkan saya, mereka gel4rkan petugas tu sebagai ‘Abang Selipar’ dan saya ‘Cinderella Malaysia’.

“Bila saya kongsi gambar Abang Selipar tu dengan izin di TikTok, netizen pun komen-komen macam-macam kata dia handsome. Apa pun, saya berterima kasih kepada Abang Selipar kerana jadi penyelamat saya di PPV,” katanya yang baru mengenali pemuda berkenaan.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "P4nik but terk0pak di PPV! Dah balik rumah, check IG, baru gadis ini dapat tahu selipar besar yang dipinjam milik petugas kacak – “Saya digelar Cinderella Malaysia”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*