“Abang panda dimana-mana” – Order Kedai Terl4mpau Banyak, Rider Ini Bantu Tebar Roti Canai

Sejak kita berkvrung dalam rumah ni mesti ada pengalaman order makanan dari kedai kegemaran kan. Kadang-kadang tu cepat je sampai, ada juga yang lambat betul sampai. Mungkin order banyak sangat kat kedai tu, tak sempat pekerja nak siapkan makanan cepat-cepat.

Ada satu video kat Tiktok yang viral melibatkan seorang rider makanan dengan pemilik kedai roti canai. Siapa sangka, sebenarnya rider tu tolong pemilik kedai tu siapkan order. Kalau tolong packing tu macam logik lah gak kan, tapi ni siap tolong tebar roti canai lagi. Haa… korang tengok lah video @dtgilham kat bawah ni.

@dtgilham

Byk sgt order😂 #foodpanda #esekeli #fypシ

♬ original sound – fafa panda 🐼🤍 – fafa panda 🐼🤍

Hebat! Boleh tebar roti canai

Tak semua orang pandai tebar roti canai. Susah sebenarnya, min pernah cuba. Min tengok rider tu elok je tebar, takde kekok ke terk0yak ke roti canai tu. Memang power betul lah.

Kadang-kadang kita bergvrau macam ni dengan kawan-kawan kita. Tapi untuk k3s ni dia ada bukti yang dia buat order tu. Siap tebar roti canai lagi.

Min pun perasan gak ni. Selalu tengok video kat media sosial ni, mesti ada rider yang terlibat. Tak baju pink mesti baju hijau. Kadang-kadang ada baju oren. 

Buat order untuk kejar order. Lagi cepat dia tebar, lagi cepat dia boleh hantar. Kalau min, memang kena sid4i lah tunggu kat situ sampai order siap. Nak tolong tebar tak reti pulak. 

Masa untuk menyinar! Silap-silap nanti dah cukup duit buat job rider makanan ni boleh buka kedai roti canai sendiri pulak. Dia lah yang tebar, dia lah yang hantar order ke rumah customer. 

Apa-apa pun kita ucapkan terima kasih kepada rider-rider yang berdedikasi sepanjang kita berkvrung kat rumah ni. Mereka juga frontliners.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Abang panda dimana-mana” – Order Kedai Terl4mpau Banyak, Rider Ini Bantu Tebar Roti Canai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*