[Vide0]“Mak, Adik Rlndu..”Anak Seb4k, BaIik Rumah lbu Dah Takde, Rupanya ‘Plndah’ Rumah Baru.

KASIH sayang ibu tiada tolok bandingnya. Pem3rgian seorang ibu ke.hilangan amat besar bagi insan yang bergelar anak.

Pem3rgian ibu memberikan kes4n mend4lam kepada sesiapa sahaja. Ia adalah situasi amat memilukan dan meny3ntap sanubari kerana tiada lagi insan yang menyayangi kita tanpa syarat serta setulus hati.

Perkongsian seorang pemuda di laman sosial TikTok mengundang dvka warga maya.

Pengguna TikTok @paksu..yash berkongsi video kepulangannya ke rumah tanpa disambut oleh ibunya meraih perhatian warga maya. Belumpun 24 jam dimuat naik, ia sudah ditonton lebih daripada 1.6 juta kali.

Paparan video menunjukkan sorotan kamera yang dibawa serata kediaman mencari kelibat si ibu namun tidak ditemui.

Katanya, sudah sebulan dia tidak balik ke rumah dan kepulangannya adalah untuk memberikan kej.utan kepada ratu hatinya itu.

“Mak menyorok ni. Aku cari lagi tak jumpa pun. Nak main ‘cak-cak’ pula mak ni.

“Aku tak putus asa. Cari lagi di dapur, sampai luar rumah aku perhatikan kalau ada. Tapi tak ada juga.”

“Mana mak ni? Adik rindu ni mak.

@paksu..yash kemudian men.ded@hkan ibunya telah ‘berpindah’ ke rumah baru iaitu dalam kata lain ke alam barzakh dan memaparkan lokasi pusara ibunya.

“Adik cuma nak cakap kat mak. Adik rindu mak. Rumah kita sunyi suram tanpa mak sekarang ini.

“Semoga cepat kita bertemu lagi ya mak. Kosong hidup ini mak,” tulisnya

Video:

@paksu..yash

Walaupun sakit terubat rindu ku .. #lovemymom #balingkedah #fyp #alfatihah

♬ original sound – wanaefez – wanaefez

Video berdurasi 59 saat itu mengundang seb4k warganet. Kata mereka tidak semena-mena air m4ta mengalir seolah-olah merasai kedukaan itu.

Warga maya rata-rata meluahkan kerinduan kepada ibu sendiri yang sudah lama tidak ditemui pada situasi p4ndem1k ini.

Ruangan komen juga dihujani ucapan t4kziah daripada netien dan mendoakan pemuda itu supaya t4bah dan kuat menerima kehil4ngan ibu tersayang.

Kehilangan orang tersayang memberikan kes4n yang besar kepada em0si. Semoga kita semua kuat dan t4bah dalam menempuhi saat sed1h dan memilvkan ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: TikTok @paksu..yash, sinarharian, terengganutv

Be the first to comment on "[Vide0]“Mak, Adik Rlndu..”Anak Seb4k, BaIik Rumah lbu Dah Takde, Rupanya ‘Plndah’ Rumah Baru."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*