Budak ini ceria dapat hadiah van jen4zah, pembuat kek terkejvt… ibu bersebab l4yan permintaan anak – “Walau pelik, tapi tidaklah bukan-bukan”

KEJvTAN demi kejvtan dirancang untuk menyambut hari ulang tahun seseorang.

Percaya atau tidak, seorang kanak-kanak lelaki dihadiahkan sebiji kek hari jadi yang dihiasi dengan replika van jen4zah.

Namun itulah realiti yang berlaku pada majlis meraikan ulang tahun kelahirannya, menerusi perkongsian video bapa saudaranya di aplikasi TikTok.

Replika van jen4zah.

Norrahmat Shah Adnan mengakui kek hari jadi tersebut ditempah khusus untuk anak saudaranya sempena hari ulang tahunnya ke-11 pada 20 Ogos lalu.

Pemuda berusia 27 tahun itu bagaimanapun menjelaskan bahawa ia bukanlah satu kejvtan.

“Memang saya hadiahkan kek birthday untuk anak buah. Tapi bukan saya yang mahu replika van jen4zah dijadikan sebagai hiasan kek.

“Saya hanya mengikut arahan daripada kakak yang memberikan replika van tersebut untuk diletakkan pada kek. Saya minta kawan hiaskannya dengan pokok-pokok dan rumput.

“Masa kakak bagi van jen4zah tu, saya terg4mam sebab pel1k. Bukan saja saya, kawan saya yang buatkan kek pun terkejvt dengan idea tersebut,” katanya kepada mStar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Sementara itu, ibu kanak-kanak itu, Norliyana Adnan berkata, anak lelakinya, Muhammad Farish Riezky Mohd Rashide yang mahukan hadiah replika van jen4zah sempena hari jadinya.

“Saya dan suami ada tanya Farish (panggilan anak), dia nak hadiah apa untuk birthday tahun ini. Farish beritahu dia nak mainan van jen4zah.

“Masa tu saya dan suami terkejvt dengan permintaan dia. Suami minta cadang hadiah lain, tapi dia tetap berk3ras nak hadiah mainan van jen4zah.

“Anak saya suka permainan kereta. Birthday dia tahun lepas pun kami hadiah replika kereta Vellfire. Tapi tak sangka pula dia nak mainan van jenazah,” ujar wanita berusia 31 tahun itu.

kek van jenazah 2

Farish (hadapan, kanan) bersama keluarga menyambut hari ulang tahunnya ke-11.

Lebih mesra disapa Yana, katanya, anak sulung daripada empat beradik itu merupakan orang kelainan upaya (0KU) pembelajaran, dan permintaan replika van jen4zah itu mempunyai kaitan dengan pemergian datuk, nenek dan ibu saudaranya.

“Bapa mentua dan ibu saya men1nggal dvnia kerana s4kit tua, pada 2020 dan 2017 serta kakak ipar men1nggal dvnia ak1bat C0vldl9 pada Julai lalu.

Bila kami tanya kenapa nak hadiah ‘van jen4zah’? Dia kata (jen4zah) Atuk Mat (datuk) naik van itu, nenek dan Angah pun ikut naik van.

NORLIYANA ADNAN

“Bila kami tanya kenapa nak hadiah ‘van jen4zah’? Dia kata (jen4zah) Atuk Mat (datuk) naik van itu, nenek dan Angah pun ikut naik van.

“Anak saya Farish rapat dengan Angah iaitu makcik dia, sejak kecil. Angah men1nggal dvnia sebab C0vldl9, kami tak boleh pergi tengok pengebvmiannya, jadi dia selalu tengok video pengebvmian jen4zah arw4h,” katanya sambil menambah replika van jen4zah dibeli secara dalam talian.

kek van jenazah 4

Farish bermain replika kereta Vellfire dan van jen4zah serta model kenderaan lain.

Yana berkata, anak istimewanya yang ceria dan suka bertanya itu amat teruja sebaik melihat kek yang dihiasi van jen4zah pada majlis hari ulang tahunnya.

“Anak saya excited dapat kek tu, terlompat-lompat dapat van jen4zah. Lepas p0tong kek, dia minta saya simpankan replika van jen4zah di almari.

“Dia memang jadikan koleksi permainan keretanya sebagai hiasan, dia suka tengok sama seperti seperti replika Vellfire tu. Tak dapat pegang tak apa, janji dapat tengok.

“Bila nak main, baru dia keluarkan. Walaupun pelik hadiah yang diminta, tapi tidaklah yang bukan-bukan. Sekurang-kurangnya dia ingat arw4h Atuk Mat, nenek dan Angah,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Budak ini ceria dapat hadiah van jen4zah, pembuat kek terkejvt… ibu bersebab l4yan permintaan anak – “Walau pelik, tapi tidaklah bukan-bukan”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*