“2 Jam Habis 80,000 Helai, Jualan RM2.16 Juta” Fazura Menang!s Ded4h Cerita Yg Ramai Tak Tahu

PETALING JAYA – “Terima kasih sebab anda semua sudah pun membantu 4,000 peniaga kecil yang hil4ng m4ta pencarian. Mungkin suami mereka hil4ng kerja dan sebagainya.”

Demikian ucapan terima kasih dengan nada seb4k dan air m4ta bergvguran selebriti popular, Fazura atau nama sebenarnya, Nur Fazura Sharifuddin kepada orang ramai apabila tudung keluarannya, Tudung Fazura berjaya terjual sekitar 80,000 helai dalam tempoh hanya dua jam.

Dalam satu video yang dimuat naik dalam Instagram, isteri kepada pelakon, Fattah Amin itu tidak dapat menahan em0si apabila ramai rakyat Malaysia memberikan sokongan terhadap tudung keluarannya sekali gus membantu mereka yang terkes4n disebabkan p4ndem1k C0vldl9.

“Kenapa saya jual RM27 sekali lagi, saya nak semua orang mampu untuk beli. Kita nak bantu dan ini bukan untuk saya sahaja. Kalau saya nak kaut untung boleh sahaja saya jual mahal-mahal lagi.

“Ini supaya ramai boleh beli dan ramai dapat bantu. Kebanyak daripada mereka terdiri daripada kaum wanita. Ibu-ibu, untuk ibu tunggal dan sebagainya. Mereka dah banyak hil4ng m4ta pencarian. Macam-macamlah dvgaan yang mereka hadapi,” ujar Fazura yang baru bergelar usahawan tudung sejak Julai tahun ini.

Dengan hasil jualan tudung sebanyak 80,000 helai, dianggarkan dalam tempoh dua jam, jualan mencecah RM2.16 juta memandangkan sehelai tudung hanya berharga RM27.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Fazura (@missfazura)

Sebelum ini, ibu kepada Nur Fatima Aisya menarik perhatian ramai apabila Nur Fatima Aisya menjual tudung dengan harga semurah RM27 dengan niat untuk membantu golongan yang terk3san disebabkan perm4salahan C0vldl9.

Ded4hnya juga, harga RM27 diletakkan untuk jenama Tudung Fazura mempunyai nilai sentimental buat dirinya.

“Angka 27 merupakan nombor yang saya suka iaitu tarikh ulang tahun kelahiran saya serta tarikh Fattah melamar saya,” kongsinya.

Perkara tersebut juga didedahkan beberapa netizen melalui ciapan mereka dalam Twitter.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Kosmo, bartasangbad

Be the first to comment on "“2 Jam Habis 80,000 Helai, Jualan RM2.16 Juta” Fazura Menang!s Ded4h Cerita Yg Ramai Tak Tahu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*