Tiga jejaka lintang pukang lari tinggalkan motor, d4kwa nampak p0cong ketika sesi photoshoot – “Dia suruh zoom, saya nampak kelib4t putih… merem4ng bvlu r0ma”

SESI photoshoot yang dijalankan oleh seorang jurufoto di Kampung Lubuk Kawah, Lanchang, Pahang bertukar cem4s apabila kelib4t seperti poc0ng muncul dalam sekeping gambar yang dirakamnya.

Menurut Mohamad Amirullah Mohd Nisham, 25, dia pada ketika itu ditemani adiknya serta seorang kenalan yang menjadi model topeng dalam sesi photoshoot yang dilakukan kira-kira pvkul 8 malam, pada Mei lalu.

Mesra disapa Amirul, dia yang sedang asyik merakam gambar model dengan topeng bercahaya tidak sedar akan kehadiran kelib4t mist3ri itu sebelum dimaklumkan oleh adiknya.

Amir berkata, kejadian itu berlaku pada Mei lalu.

Lebih cem4s, adik kepada Amirul turut melihat kelib4t itu melvru ke dalam semak sebelum mereka bertiga lari meninggalkan motosikal masing-masing di lokasi kejadian.

“Photoshoot itu sebenarnya dibuat sebelum Ramadan lalu. Kami rakam gambar dekat jalan kecil berdekatan empangan.

“Masa tu kawan saya pakai topeng berlampu. Memang tiada sesiapa di situ kecuali kami bertiga. Kawasan itu pun ada sebuah rumah saja.

“Pada awalnya biasa saja, kemudian adik perasan ada kelib4t dalam gambar yang saya rakam menggunakan kamera. Dia suruh zoom dan saya nampak ada kelib4t putih. Terus rasa merem4ng.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kemudian adik nampak benda tu bergerak dalam semak. Terus kami bertiga lari tinggalkan tiga motor yang dibawa. Esok pagi baru datang ambil,” imbasnya kepada mStar.

Menurut Amir, dia tidak ser1k dengan kejadian itu, namun mengambil masa seminggu untuk berehat sebelum melengkapkan photoshoot itu di hadapan kediamannya.

Sebab benda tu ada, takkan saya nak edit. Kami yang nampak dan merem4ng bvlu r0ma.

AMIR

“Dalam gambar tu, yang saya nampak macam poc0ng, satu lagi nampak macam cahaya. Seminggu kemudian kami sambung photoshoot, tapi buat depan rumah saya saja,” ujarnya lagi.

Menurut Amir, dia turut berkongsi video kejadian serta gambar kelib4t itu menerusi TikTok sehingga meraih ratusan ribu tontonan.

Malah, ada netizen yang mer4gui kesahihan video itu dan menganggap Amir sengaja membuat cerita p4lsu semata-mata.

amir3

Amir bersama adik dan rakannya berlari meninggalkan motosikal mereka di tempat kejadian.

“Bagi saya, terpulang. Saya tak kisah. Sebab benda tu ada, takkan saya nak edit. Kami yang nampak dan merem4ng bvlu r0ma.

“Pada masa sama, ramai netizen kongsikan pengalaman mereka menerusi ruangan komen. Sebelum ni pun saya pernah dengar cerita lebih kurang sama.

“Saya pun dah padam gambar tu dari kamera. Kawan-kawan kata tak elok simpan gambar tu,” ujarnya.

Dalam pada itu, Amir yang juga jurufoto sepenuh masa mengakui dirinya turut terk3san dek p4ndem1k yang melanda sehingga kekurangan tawaran kerja.

Kata Amir, dia berharap negara pvlih semula dan bebas w4bak C0vldl9 agar kehidupan dapat kembali normal seperti sedia kala.

amir4

Kata Amir, dia memadam gambar ini atas saranan rakan-rakan.

“Yang baru-baru ini memang tervk, tak ada job langsung. Saya harap C0vldl9 berakhir segera. Rindu nak bekerja seperti dulu.

“Cuma sekarang harapnya makin OK sebab Pahang dah masuk Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN). Saya juga ada berniaga kerepak sekarang,” ujarnya lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Tiga jejaka lintang pukang lari tinggalkan motor, d4kwa nampak p0cong ketika sesi photoshoot – “Dia suruh zoom, saya nampak kelib4t putih… merem4ng bvlu r0ma”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*