[Vide0] “Lama Dah Tak Makan” Wanita Seb4k, Pakcik ‘H0meless’ Ucap Terima Kasih Beri Aiskrim

Setiap kali kita rasa sus4h, sebenarnya ada yang lebih sus4h dalam menghadapi kehidupan ini. Mana tidaknya, dengan kehil4ngan pekerjaan dan tiada pendapatan, sesiapa sahaja boleh berada di titik terendah dalam hidup mereka ketika ini.

Menerusi satu perkongsian yang tul4r, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @mirashafiee telah memuat naik satu video seorang lelaki yang dilihat  sangat menikm4ti aiskrim di tepi kaki lima.

Menurut pengguna Twitter tersebut, pada awalnya dia ada membeli aiskrim lebih di kedai dan apabila melihat pakcik berkenaan, dia terus memberikan kepadanya.

Apa yang mengh4rukan adalah ucapan terima kasih dari pakcik tersebut yang turut memaklumkan bahawa dia sudah lama tidak makan aiskrim.

Video:

Apabila ditanya tinggal dimana, dia memaklumkan yang tidak mempunyai rumah dan tinggal di tepi-tepi premis perniagaan.

Perkongsian tersebut nyata membuatkan ramai yang berasa seb4k apabila melihat pakcik berkenaan benar-benar menikm4ti aiskrim yang diberikan.

Beberapa  pengguna media sosial juga turut bertanya lokasi pakcik berkenaan berada dan ingin membantunya bagi menghulurkan sedikit sumbangan.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: rosemerah

Be the first to comment on "[Vide0] “Lama Dah Tak Makan” Wanita Seb4k, Pakcik ‘H0meless’ Ucap Terima Kasih Beri Aiskrim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*