“Siapa perlu pertolongan mas4lah C0vldl9 atau v4ks1n, boleh DM saya” – Fizz Fairuz bantu tak pilih bulv, bukan saja Sherie Merlis

SIMP4TI dengan n4sib Sherie Merlis yang terper4ngkap dalam sebuah rumah bersama adiknya yang positif C0vldl9, pelakon Datuk Fizz Fairuz segera mendapatkan bantuan daripada sebuah klinik swasta.

Cerita Fizz, dia tidak s4nggup membiarkan Sherie terus dibel3nggu mas4lah itu selepas diberitahu isterinya iaitu Datin Almy Nadia.

Selepas berjaya menghubungi Sherie, pemilik nama Fairuz Zainal Abidin itu terus meminta pertolongan Megaklinik Zahran untuk menguruskan keluarga atres tersebut.

“Pagi semalam isteri saya beritahu Sherie perlukan pertolongan. Saya ini jenis tak boleh tengok orang sus4h. Tak kira artis atau sesiapa saja.

“Saya ada DM dan komen di IG Sherie tapi waktu itu tak ada respons. Jadi, saya hubungi rakan selebriti lain untuk dapatkan nombor dia.

Sherie bersyukur rint1hannya mendapat perhatian.

“Dapat saja nombor, saya cuba hubungi Sherie sejak pagi… tengah hari baru dia jawab. Selesai bercakap dengan dia, saya hubungi pula Megaklinik Zahran.

“Rupa-rupanya pihak mereka pun cuba hubungi Sherie dan Alhamdulillah… semuanya dipermudahkan,” kata Fizz ketika dihubungi mStar pada Isnin.

Selesai bercakap dengan dia, saya terus hubungi Megaklinik Zahran

FIZZ FAIRUZ

PELAKON

Terdahulu menerusi Instagram Live (IG Live) Sherie pada Isnin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Fizz yang membantunya dalam menyelesaikan mas4lah.

Menerusi laporan mStar, Sherie melu4hkan rasa bimb4ng selepas adiknya yang positif v1rus itu diminta menjalani kuar4ntin di rumah yang didiami 11 orang termasuk dia sendiri.

Akhirnya rayu4n dan lu4han Sherie mendapat perhatian apabila adiknya yang disahkan positif C0vldl9 ditawarkan untuk menjalani kuar4ntin di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sherie Merlis (@sheriemerlis)

Dalam pada itu, pelakon filem Mun4fik 2 ini memberitahu dia hanya membantu selagi yang mampu tidak tanpa mengira sesiapa.

“Saya tolong apa yang saya mampu… siapa saja, apa yang boleh saya tolong. Dalam keadaan sekarang ini, ramai strvggle untuk hidup.

“Nak pergi perubatan swasta, kena berbayar. Tapi ada cara lain yang kita boleh bantu. Saya pun tak minta balasan apa-apa.

“Dah jadi tanggungjawab… Allah berikan kita peluang untuk tolong. Jadi, sesiapa yang memerlukan pertolongan melibatkan mas4lah C0vldl9 atau v4ksin, boleh DM saya,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "“Siapa perlu pertolongan mas4lah C0vldl9 atau v4ks1n, boleh DM saya” – Fizz Fairuz bantu tak pilih bulv, bukan saja Sherie Merlis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*