Bapa kongsi kisah 5 tahun sabar tunggu zuvriat, akhirnya lahir ‘si p1pi labuh’ popular macam anak selebriti – “Orang lain gera4m, kami pun sama”

SEKIAN lama menanti, pasangan ini akhirnya dikurniakan seorang cahaya mata perempuan pada November tahun lalu.

Menurut Mohd Shafique Al Hafiz Zulkifli, dia dan isteri, Najwa Izni Aidi bersyukur dengan rezeki itu yang mana ia disifatkan sebagai pelengkap dalam kehidupan mereka.

Bercerita kepada mStar, jejaka yang mesra disapa Shafique itu mended4hkan dia suk4r percaya ketika isterinya disahkan h4mil memandangkan mereka sudah lama hidup berdua tanpa cahaya mata.

Shafique dan isteri menanti lima tahun sebelum dikurniakan zvriat pada tahun lalu.

“Anak kami diberi nama Siti Aisyah Nafisah. Dia merupakan anak sulung selepas lima tahun saya dan isteri berkahwin.

“Sewaktu belum dikurniakan anak, saya dan isteri selalu tolong jaga anak saudara kami. Pada masa sama, kami tak fikir sangat mengenai anak sendiri.

“Kami reda saja. Memanglah ada terfikir, siapa tak nak anak kalau dah lama kahwin? Tapi sepanjang tempoh itu kami tak mervngut, hanya bersabar.

“Bila isteri h4mil, saya tak percaya dan minta dia test sekali lagi. Makin hari pervt makin membesar, tahu-tahu b4by kami dah lahir,” imbasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Menurut Shafique yang menetap di Kota Bharu, Kelantan, dia dan isteri, masing-masing berusia 27 tahun cukup seronok menjalani kehidupan sebagai ibu bapa.

Malah, mereka juga tak lokek berkongsi video b4yi yang diberi gelaran ‘si p1pi labuh’ itu menerusi aplikasi TikTok sehingga meraih lebih 50,000 pengikut.

Setiap masa fokus kepada anak. Buat apa pun akan ingat kepada anak.

SHAFIQUE

Jelas Shafique, mereka bukanlah selebriti dan dia sama sekali tak menyangka video yang dikongsi akan tvlar dan mencvri perhatian ramai netizen.

“Kami suka-suka kongsi video, kemudian ada video anak kami dapat hampir sejuta tontonan. Saya terkejut, sebabnya kami bukan selebriti… kami biasa-biasa saja.

baby1

Video memaparkan b4yi comel ini kerap tular di TikTok.

“Tapi saya bersyukur dengan komen yang baik-baik yang ditulis. Kami buat video pada asalnya pun untuk update keluarga saja,” ujarnya lagi.

Selain populariti meluas yang diterima di TikTok, Shafique mengakui bahagian p1pi anaknya juga sering menjadi tumpuan sesiapa sahaja yang bertemu dengan mereka.

siti aisyah2

Akaun TikTok b4yi ini memiliki lebih 50,000 pengikut.

“Dia jenis ceria. Sejak kecil lagi dia pandai gelak kuat-kuat. Kalau tidur pun, dia akan tidur dan bangun bersama kami, tiada masalah tengah malam.

“Kalau keluar, ramai yang tegur p1pi dulu. Ramai yang tertumpu ke arah p1pinya. Kalau orang lain ger4m tengok dia, kami pun geram sebenarnya.

“Kami juga rakam video secara spontan saja. Kalau nampak ada momen menarik, kami akan rakam,” ujarnya lagi.

Ded4h Shafique, dia mengakui banyak perubahan yang berlaku dalam hidupnya selepas dikurniakan cahaya mata.

siti aisyah1

Kehadiran ‘si p1pi labuh’ menjadi pelengkap dalam kehidupan mereka berdua.

Malah katanya, fokusnya kini lebih terarah kepada anak dan tiada apa yang dimahukan selain kehidupan yang selesa untuk keluarga.

“Setiap masa fokus kepada anak. Buat apa pun akan ingat kepada anak.

“Kalau macam Instagram, dulu update diri sendiri… sekarang banyak kongsi mengenai anak saja.

baby2

Ramai yang geram melihat p1pi si comel ini.

“Saya pun buat kerja freelance, hantar barang rumah ke rumah. Kami tak pakai pengasuh, kami jaga sendiri dan akan bawa dia keluar sekali. Dia kerap ikut kami keluar.

“Setiap hari kami akan siapkan dia, baju dia pun banyak. Secara tak langsung banyak juga video dia yang kami rakam,” ujarnya berseloroh.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Network

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Bapa kongsi kisah 5 tahun sabar tunggu zuvriat, akhirnya lahir ‘si p1pi labuh’ popular macam anak selebriti – “Orang lain gera4m, kami pun sama”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*