[VIDEO] Sayu…Laungan Azan Iringi Petugas Kesihatan Dari Kelantan Ke Sabah

Akhir-akhir ini, kes peningkatan wab4k Cov1d-19 semakin meningkat di negeri Sabah. Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah menghantar barisan petugas kesihatan bagi membantu pasukan perub4tan di sana.

Di Twitter, viral satu video yang meraih perhatian netizen, apabila pasukan perub4tan dari h0spital Raja Perempuan Zainab, Kota Bharu, yang bakal berangkat ke Sabah diiringi laungan azan sebelum mereka bertolak ke negeri tersebut.

Diiringi azan

Azan mengiringi staf di h0spital Raja Perempuan Zainab, Kota Bharu untuk digerakkan ke Sabah – kira dah macam berjuang di medan per4ng – semoga dipermudahkan

Menerusi video yang berdurasi satu minit 24 saat itu memaparkan pasukan perub4tan yang bakal berangkat ke Sabah sedang berarak menuju ke pintu utama h0spital diiringi laungan azan. Tidak berakhir di situ, pemergian mereka turut diiringi dengan tangisan daripada sahabat sekerja mereka.

Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham, seramai 48 orang Penolong Pegawai Perubatan dan tujuh orang Pembantu Per@watan Kesihatan dari Semenanjung Malaysia telah dimobilasi ke negeri Sabah bagi membantu frontliners di sana. Mereka yang terlibat ini datang dari pelbagai negeri di Semenanjung Malaysia.

Video tersebut telah berjaya meraih 38.1.k tontonan, 3.7k retweet dan 2.1k likes.

Pejuang negara!

 

Tambahan pula, terdapat lagi satu video versi TikTok, yang memaparkan petugas kesihatan ini sedang berarak dengan memegang bendera Malaysia beserta beg-beg barang keperluan mereka menuju ke pintu hadapan sebelum berangkat ke Sabah.

Warganet rata-rata sebak dan terharu akan pengorbanan barisan hadapan ini kerana sanggup mempertaruhkan nyawa mereka demi kesihatan rakyat Malaysia.

Semoga Allah lindung mereka

Sumber: Jalal Misal Dr Noor Hisham

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber: OhBulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Sayu…Laungan Azan Iringi Petugas Kesihatan Dari Kelantan Ke Sabah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*