Dipaksa Berbohong Tak Pernah Jumpa, Pes4kit Cov1d-19 Geram Kontak Rapat Tak Mahu Buat Swab Test

Salah seorang pes@kit Cov1d-19, luah rasa sedih dan kecewa apabila dipulaukan oleh ‘contact’ rapat selepas dia disahkan dij4ngkiti wab4k itu. Menurutnya, masing-masing menyalahkan dirinya dan sanggup berbohong tidak mahu melakukan pemeriksaan ‘swab test’ bagi memastikan mereka tidak dij4ngkiti. Orang macam ini pun ada ke?

Suruh berbohong

Tiada siapa di antara kita nak kena j4ngkitan COV1D-19 ni. Tidak seorang pun nak. Bahkan kita sedaya upaya menjaga keselamatan dan kebersihan diri. Facemask selalu dipakai, amalkan penjarakan, tidak bersalaman, namun tetap kena juga. Mungkin jangkitan melalui tombol pintu, punat lif, wang, pam minyak dan apa saja yang memungkinkan.

Individu ini meluahkan perasaan kepada cikgu ini selepas tidak tahan dipulaukan oleh keluarga sendiri gara-gara mempunyai pos1tif Cov1d-19. Pada awalnya dia mengalami simptom Cov1d-19 dan melakukan pemeriksaan dengan cepat. Namun selepas mendapat keputusan positif, rata-rata orang di sekelingnya menyalahkan dirinya.

Sanggup lari dari tanggugjawab

Tolong jangan marah mereka. Tolong jangan maki hamun. Mereka tak nak pun kena. Mereka cuma tidak bernasib baik sahaja. Mungkin esok lusa kita pula yang kena. Tiada siapa tahu.

Jika ada kenalan kita, saudara kita, ahli keluarga kita positif COV1D-19, dan kita ada kontak rapat dengan mereka, tolong jujur. Jangan lari, buatlah swab test. Dan tolong jangan salahkan mereka. Tiada siapa mahu terkena peny4kit ini. Tiada siapa.

Lebih tervk apabila mereka tidak mahu melakukan ujian ini bagi memastikan bebas daripada wab4k ini. Individu ini luah rasa kecewa dan terkilan dengan ‘contact’ rapatnya yang tidak bertanggungjawab memutuskan rangkaian Cov1d-19.

Sumber : Mohd Fadli Salleh

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber: OhBulan

Be the first to comment on "Dipaksa Berbohong Tak Pernah Jumpa, Pes4kit Cov1d-19 Geram Kontak Rapat Tak Mahu Buat Swab Test"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*