“Padam Dalam Masa 24 Jam..”, Penyanyi 90-an Aishah Mengamvk Gara2 Individu Salah Guna Foto

Penyanyi popular era 90-an, Aishah telah memberi am4ran kepada individu yang menggunakan fotonya di media sosial untuk mempromosikan produk serta program menurunkan berat bada supaya memadamnya dalam tempoh 24 jam.

Menurut Aisyah, amar4n itu dikeluarkan kerana tidak mahu masyarakat di luar sana tertipv dengan iklan produk yang mengelirukan dengan mengatakan dia kini hilang berat badan kerana mengikuti program individu berkenaan.

Dia dilihat telah memuat naik sebuah entri meluahkan perasaannya itu menerusi akaun Instagram miliknya baru-baru ini.

Berikutan amar4n itu, difahamkan individu tersebut telah memadam entri iklan berkenaan. Aishah kemudiannya menjelaskan pendiriannya yang tidak mahu fotonya disalah gunakan pihak lain untuk mendapatkan keuntungan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day #212 – Mesti ada juga orang yg. rasa I ni fussy sangat bila orang gunakan gambar I kan😁😁😁Here is the thing,kalau you buat business,you kenalah ada etika kerja.Artist ni kadang2 bukan saja dia niaga dan jual produk,malahan diri dia sendiri adalah produk.Ini yg kena faham.Jadi apa yg berlaku bila seorang weight loss coach letak gambar before and after I yg diambil dari IG I,I rasa tidak patut.Yelah pujilah macam mana pun tetapi pada akhir posting menceritakan tentang weight loss journey I,dia letak contact no.dia sebagai weight loss coach.Seolah2 I ni testimoni dia.Senang cerita,orang yg boleh repost testimoni weight loss I hanyalah @dr.mustafamt Kesian org yg baca status yg tak tau yg I dah jalani surgery tersebut enroll lah dgn coaching dia pastu tak menjadi,so how???Tiba2 I pulak yg disalahkan🤣🤣🤣Sebab itu I sgt ‘particular’ mengenai benda2 mcm ni.Tapi I bukanlah susah sgt org nak deal,cuma be fair.Jangan curi testimoni org lain letak mcm bagus your testimoni.Nasib baik dah delete,takut juga dia takut jadi macam pengusaha kopi ‘kurus’ yg guna gambar I buat claim macam2 dulu.Kan dah kena🤭🤭🤭Nak berniaga,amalkanlah etika berniaga yg professional itu saja.

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day #212 – Ini adalah Aishah hari ini.Tetapi Aishah yg sebelum ini pernah melalui Size 8,10,12,14,16,18,20,22,24 sepanjang 55tahun kehidupan.Selalunya keadaan persekitaran akan menjadi faktor2 yg menentukan berat badan I.Itu dan orang yg paling rapat dgn kita.Saiz 8 ke saiz 24 ke,I tetap diri yg sama.Tetapi malangnya masyarakat tidak nampak begitu,’body shaming’ sgt berleluasa dlm masyarakat kita.Kalau orang turih kulit kita dgn pisau,kita nampak parutnya.Tetapi kalau kita hina org kerana paras rupa dan saiznya,parut emotional itu walau tidak kelihatan tetapi percayalah,it runs deep down to the bones.Sebab itu kita mesti prihatin bila bergurau2 perkara2 sensitif seperti paras rupa dan berat badan.Sebab itu juga I sgt particular tentang info weight loss journey I kenalah tepat.Jgn diberikan harapan kepada mereka yg ‘desperate’ utk kurus kalau produk atau cara kita tidak berkesan.Kesian tau.I terima desperate DMs dari mereka yg nak kurus,bukan saja utk sihat tapi utk selamatkan rumahtangga.Terlalu ramai yg rasa rendah diri,ada yg suicidal.It is a serious matter🙈🙈.My advise,do it kerana Allah,utk jaga kesihatan,utk dpt beribadah dgn baik.Jangan buat utk org lain.I have been blessed to finally met a man who accepted me at my heaviest.I selalu tease dia ‘kesian abg kawin dgn tong dram’.But saiz I bukan satu isu kpd dia.Itu memberi kekuatan bagi I,to be accepted regardless of my size.Finally someone saw the real me.I learn to love myselfI am Aishah,tak kira apa saiz pun.Love me or leave me,I bengkeng,I am outspoken,I fight for what I believe in,I am not afraid to do unpopular things if I feel it is right..So thats me,regardless of my size.But I have learnt to love myself and take care of myself.I have learnt to know I matter.No need to be a martyr all the time ok🥰🥰🥰🥰

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day #202 – Seronok dapat berada di GV7 bersama2 teman2 juara🥰🥰🥰 Dress by @danielzharifofficial @nazrai_hijabpin @sutramayawellness @dr.mustafamt

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm) on

Mengimbas kembali, penyanyi yang popular dengan lagu Janji Manismu itu kini lebih langsing setelah menjalani pembed4han bariatric serta diet dan pemakanan sihat.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber: beautifulnara

Be the first to comment on "“Padam Dalam Masa 24 Jam..”, Penyanyi 90-an Aishah Mengamvk Gara2 Individu Salah Guna Foto"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*