Individu Ini Se0lah-Olah Tid4kk Gentarr Bersu4raa Lantang Sel4mba Guna Kata Kata Kvrang Aj4r S0und Raja-Raj4 Mel4yu

Semua pihak harus memberi ruang kepada Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu untuk membincangkan cadangan yang dipersembahkan oleh kerajaan terutama mengenai penularan COV1D-19.

Naib Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Mohd Rafiq Naizamohideen, berkata pemimpin politik perlu berhenti memberi tekanan yang tidak sepatutnya kepada institusi diraja itu.

“Pemimpin politik perlu menghentikan segera kempen berbaur h4sutan untuk memberi tekanan kepada Yang di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja Melayu dengan harapan keputusan yang bakal diputuskan kelak akan memihak kepada agenda serta kepentingan politik masing-masing.

“Saya yakin, Yang di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja Melayu akan membuat keputusan yang terbaik dengan mengambil kira kepentingan rakyat Malaysia sebagai asas pertimbangan utama tanpa tunduk dengan tek4nan mana-mana pihak,” katanya dalam satu kenyataan malam ini.

Ramai yang bersetuju dengan kenyataan jangan berikan teka4nan kepada Raja-raja Melayu. Namun Ada seorang individu yang tidak bersetuju dengan perkara ini. Dia turut gunakan kata-kata yang agak kas4r, seolah-olah tidak hormat pada Instituti Raja.

Kalau taknak tek4nan berhenti jadi raja je la b0do. Tertekan pun duduk dalam istana so apahal?“.

Begitulah ayat yang dikicau oleh lelaki ini di laman Twitternya. Dia juga seolah-olah tidak gentar dan tetap dengan pendiriannya walaupun ditegur oleh orang ramai.

Sumber : Astro Awani & Twitter

Raja-Raja Melayu mula bersidang bersama Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah setelah kenderaan rasmi yang membawa Raja-Raja Melayu tiba di Istana Negara tepat jam 2.30 petang tadi.

Kenderaan rasmi Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah menjadi kenderaan terakhir yang tiba. Terdahulu, Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar tiba di Istana Negara jam 1.30 petang diikuti dengan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj pada jam 2.14 petang.

Kenderaan Sultan Kedah, Al Aminul Karim Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah pula tiba jam 2.18 petang, disusuli Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin pada jam 2.20 petang.

Kenderaan rasmi membawa Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Alm4rhum Tuanku Munawir tiba jam 2.23 diikuti Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Tuanku Syed Putra Jamalullail tiba jam 2.28 petang.

Mesyuarat khas Majlis Raja-Raja berakhlr setelah hampir tiga jam ia berlangsung di Istana Negara di sini petang tadi.

Mesyuarat yang dipengerusikan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah itu bermula kira-kira pvkul2.30 petang tadi.

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menjadi Raja Melayu pertama yang dilihat meninggalkan pekarangan Istana Negara sebelum diikuti Raja-Raja Melayu yang lain.

Menerusi hantaran terkini dari Istana Negara, berikut adalah keputusan yang telah diambil.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber : AstroAwani/Kosmo/OM

Be the first to comment on "Individu Ini Se0lah-Olah Tid4kk Gentarr Bersu4raa Lantang Sel4mba Guna Kata Kata Kvrang Aj4r S0und Raja-Raj4 Mel4yu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*