Artis Terbabit Pelacvran Golongan VIP, Sumber Ded4hkan Siapa DaIang Utama Jadi Orang Tengah

Bermula dengan kes dua orang individu bergelar Dato’ dan Datuk Seri yang ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes penggubahan wang hram dan Mcau Scam, akhirnya membongkar beberapa kegiatan lain yang mengejutkan ramai.

Ketika orang ramai h4ngat memperkatakan isu sindiiket menggunakan artis bagi tujuan ‘mencuci duit’, timbul pula isu golongan artis yang terlibat dengan aktiviti pelacvran kelas atasan.

Perkara itu dided@hkan sendiri oleh sumber SPRM beberapa hari lalu.

Sumber tersebut juga ada menyebut beberapa nama artis dan instafamous yang terlibat, namun senarai itu tidak boleh dided@hkan kepada umum.

Malah Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) juga tidak menafikan tentang kebenaran cerita kewujudan selebriti yang terbabit dalam kegiatan itu seperti yang dilaporkan oleh kebanyakan akhbar.

Menurut Presidennya Zed Zaidi, bagaimanapun ia hanya membabitkan segelintir kecil selebriti yang mencari kemewahan secara mudah.

Siapa daIang sebenar?

Bagaimanapun selepas timbulnya isu berkenaan, orang ramai tertanya-tanya siapakah sebenarnya daIang sebenar?

Aktiviti gelap golongan artis mahupun selebriti wanita sehingga mampu hidup mewah dengan menjadi peneman orang kenamaan (VIP) dipercayai didaIangi Instafamous yang bertindak sebagai orang tengah.

Difahamkan, selebriti media sosial itu menjadi perantara kepada golongan VIP berkenaan sebelum artis terbabit dibawa ke pusat hiburan dan kegiatan gelap ini juga bukan perkara baharu kerana sebelum ini membabitkan artis kurang popular, tetapi kini didaIangi Instafamous.

Menurut sumber, pendapatan orang tengah terbabit diraih daripada bayaran dibuat golongan VIP sebagai upah menjadi perantara atau ibu ayam kelas atasan.

” Sebagai orang tengah, dia secara mudah meraih sekurang-kurangnya RM5,OOO malah mampu mencecah sekali ganda hasil komisen daripada bayaran dibuat golongan kenamaan.

” Dengan kehadiran (artis) bernama besar dan terkenal ke majlis atau parti yang diadakan, ia tampak eksklusif dan memberi gambaran hosnya sebagai orang penting,” katanya kepada Harian Metro.

Menurutnya, jumlah bayaran perkhidmatan mencecah antara RM2O,OOO hingga RM4O,OOO itu bukan untuk seorang artis atau instafamous sahaja, tetapi membabitkan beberapa individu lain.

” Ini kerana kebiasaannya orang tengah ini akan membawa beberapa orang artis atau instafamous dan ia bukan seorang sahaja,” katanya.

Ditanya mengenai majlis sambutan hari jadi gilang-gemilang yang tular di media sosial termasuk menggunakan kereta mewah, sumber itu berkata, jika dilihat secara teliti, terdapat ramai anggota pasukan penguat kuasa turut menghadiri majlis itu selain dihadiri beberapa artis dan Instafamous.

Sambutan hari jadi itu mula tular selepas seorang lelaki bergelar Datuk Seri ditahan Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) berkaitan kes pengubahan wang hram, baru-baru ini.

Sumber itu berkata, d@kwaan SPRM bertindak membekukan akaun seorang Instafamous juga tidak benar biarpun kediaman individu itu turut digeledah.

” SPRM hanya mengambil kenyataan selain menggeledah rumah sewa didiaminya bagi membantu si4satan,” katanya.

 

(Gambar di atas adalah sekadar hiasan)

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber: hmetro/https://www.asiakini.com/

Be the first to comment on "Artis Terbabit Pelacvran Golongan VIP, Sumber Ded4hkan Siapa DaIang Utama Jadi Orang Tengah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*