Selepas Tiada Artis Tampil Secara Sukarela, Sekali SPRM ‘Petik’ Pelakon Lelaki & Pengacara Wanita Popular Ini

Kuala Lumpur: Seorang pelakon lelaki dan pengacara wanita antara beberapa artis akan dipanggil Suruhanjaya Penc3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) bagi membantu slasatan berhvbung aktiviti pengvbahan wang hrm oleh sindlket Macav Sc4m dan perjvdian.

Pelakon lelaki itu turut terbablt dalam bidang pengacaraan sementara pengacara wanita itu pernah berlakon beberapa drama p0pular akan dipanggil memberi keterangan di pejabat SPRM selepas tiada artis diminta tampll memberi keterangan secara svkarela.

Menurut svmber, dua individu terbabit menjalankan perniagaan dan mempunyai lebih 1 jvta pengikut di laman s0sial.

“SPRM sudah memberi temp0h masa kepada individu terbabit untuk tampill, namun mereka berdua termasuk individu lain yang dipercayai ada kaitan dengan sindlket ini g4gal hadlr memberi keterangan.

“Susvlan itu, SPRM akan memanggil mereka dalam masa terdekat untuk membantv slasatan,” katanya.

Harian Metro sebelum ini melap0rkan, walaupun masa dan peluang diberikan, artis serta selebriti dlsyaki terbablt dengan aktiviti pengvbahan w4ng hrm Macav Sc4m enggan tampill membantv slasatan.

Sumber berkata, walaupun sebelum ini SPRM meminta individu pernah menerima wang dipercayai mempunyai kaitan dengan keglatan cvci wang oleh sindlket Macav Scm dan jvdi dalam talian untuk tampill, belum ada berbuat demikian.

Pada 8 Oktober lalu, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki meminta semua selebriti dan ahli perniagaan terbabit dengan aktiviti pengvbahan wang h4ram supaya tampll membantv slasatan.

Menurutnya, arahan itu bagi mengelakkan SPRM menahan mereka yang berkenaan dalam masa terdekat.

Macau Scam: Sharnaaz Ahmad hubungi SPRM

Kuala Lumpur: Pelakon Sharnaaz Ahmad, 35, belum dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung siasatan kes pengubahan wang haram Macau Scam dan perjudian dalam talian.

Sharnaaz atau nama sebenarnya, Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad berkata, dia ada menghubungi SPRM sebelum ini untuk memberi keterangan dan bersedia memberi kerjasama bagi membantu siasatan.

“Belum ada sebarang panggilan saya dapat setakat ini daripada SPRM. Namun, saya sudah bersedia untuk memberikan kerjasama penuh jika dipanggil.

“Saya mengaku pernah menghubungi SPRM bagi memberi keterangan sebaik isu terbabit menjadi bualan. Apapun, butiran maklum balas SPRM adalah sulit untuk saya kongsikan,” katanya.

Pelakon drama Pelindung Seorang Puteri itu berkata, dia tidak perlu rasa takut kerana tidak bersalah. Dia juga mend@kwa tidak terbabit dalam sindiket berkenaan.

“Kegiatan haram terakhir yang pernah saya lakukan adalah kuda longkang. Itu pun masa saya masih di zaman persekolahan. Itu pun kalah sebab saya memang tiada bakat dalam perjudian. Saya cuma ada bakat dalam memikat hati dinda (perempuan) sahaja,” katanya.

Sharnaaz juga bersyukur perniagaannya tidak terjejas disebabkan kontroversi mengaitkan jenama diusahakannya itu baru-baru ini.

“Syukur, perniagaan saya masih berjalan seperti biasa. Namun, agak terjejas sedikit daripada segi jenamanya sajalah,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan dua artis terkenal dalam bidang lakonan dan pengacaraan bakal dipanggil SPRM untuk membantu siasatan kes terbabit.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber : HMetro/http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment on "Selepas Tiada Artis Tampil Secara Sukarela, Sekali SPRM ‘Petik’ Pelakon Lelaki & Pengacara Wanita Popular Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*