Macam Tak Percaya, Ini Yang Terjadi Kepada Liyana Jasmay Selepas Tidak Lagi Bertudung

Sebelum ini Pelakon Liyana Jasmay menerima tegvran warganet kerana hanya memakai ‘snowcap’ menggantikan tudung ketika bercuti di London awal tahun lepas. Rata-rata warganet meluahkan rasa terkejut melihat penampilannya, adakah Liyana sudah buka tudung? Tidak kurang juga yang memerli tindakannya itu.

Bagi anda yang pernah menonton drama bersiri Kami sudah pasti mengenali dengan aktres jelita, Liyana Jasmay.Menerusi entri terkini Liyana di Instagram, ibu kepada dua orang cahaya mata itu kelihatan tidak memakai hijab.

“Dengan my trusted girl Wani from @bubblegumwax_Only she can handle my cr4ziness before all the lasers.Thank you so much @bubblegumwax_ for the best service and best staff ever! I’m ready for honeymoon weekend with my love!,” tulisnya.

Bagaimanapun, bintang berusia 29 tahun ini turut menutup ruangan komen di akaun media sosial berkenaan.Sekadar informasi, Liyana telah dilahirkan pada 28 Mac 1991 di Kuantan, Pahang dan telah membuat untuk berhijab sepenuhnya pada tahun 2017.

Apa-apa pun, kita doa kan yang baik-baik sahaja buat Liyana.Sebelum ini Liyana pernah berhijrah dengan mengenakan hijab. Sejak berhijab sebelum ini, penampilan Liyana tetap nampak sangat comel dan begitu stailo.

Sebelum ini, sudah beberapa kali gaya pemakaian tudung Liyana Jasmay dikritik sehingga ada yang mengatakan dia mempermainkan agama. Ada segelintir warganet mend4kwa pelakon itu memakai tudung sekadar main-main dan bakal membukanya suatu hari nanti. Namun, pada Liyana ramai yang tidak tahu apa itu fesyen dan tidak perlu sibuk mengkritik cara dia berhijab.

Foto: Instagram Liyana Jasmay

Kredit:MH

Artikel sebelum : Tudung Dah Terbang. Ambil Keputusan Untuk Buang Imej Bertutup. Tak Sangka Ini Respon Padu Liyana Jasmay Apabila Warganet Sibuk Tentang Dirinya

Sebelum ini, sudah beberapa kali gaya pemakaian tudung Liyana Jasmay dikriti1k sehingga ada yang mengatakan dia mempermai1nkan agama. Ada beberapa warganet mend@kwa pelakon itu memakai tudung sekadar main-main dan bakal membukanya suatu hari nanti.

Namun, pada Liyana ramai yang tidak tahu apa itu fesyen dan tidak perlu sibuk m3ngkritik cara dia berhijab. Terbaru, nama Liyana sekali lagi hangat diperkatakan apabila dia memuat naik foto tidak bertudung ketika sedang menikm@ti hidangan di restoran luar negara bersama suami dan dua orang anaknya.

Rata-rata warganet meluahkan rasa terkejut melihat foto tersebut tertanya-tanya, adakah Liyana sudah buka tudung? Tidak kurang juga yang memerli tindakannya itu. Jika dilihat pada instagram rasmi beliau, terdapat beberapa keping gambar yang tidak bertudung. Sebelum ini netizen menyatakan gambar bersama keluarga itu adalah gambar lama tapi gambar di bawah seperti gambar terbaru.

Warganet Selar Tindakan Liyana Jasmay Yang Seperti Tak Bersedia Bertudung. Terkejut Bila Ini Respon Padu Liyana Untuk Warganet Itu

Liyana Jasmay meminta warganet untuk tidak memperlekehkan penampilan hijabnya itu kerana ia dianggap peribadi. GAYA pemakaian tudung Liyana Jasmay yang unik sering menerima krit1ikan warganet sejak pelakon ini membuat keputusan untuk berhijab sejak tiga tahun lalu.

Terbaharu, fesyen tudung aktres ini menerusi drama berjudul Tolong Saya Encik Dinosaur yang dilihat seperti memakai snowcap sekali lagi menerima krit1ikan warganet. Menurut salah seorang pengguna Twitter dengan  tweethandle @xxxbyefelicia Liyana tidak seharusnya mengenakan hijab jika dia tidak bersedia.

“Sebenarnya tengok tayangan perdana 30 minit tu not bad… macam best juga. Liyana berpendapat penampilannya itu tidak seharusnya dijadikan isu kerana soal menutup aurat adalah bersifat peribadi buatnya. “Cuma tajuk saja pelik dan Liyana Jasmay kalau tak bersedia nak bertudung tak payah la. “Kaedahnya dalam cerita ni ala-ala jadi emo berhijab lepas tanpa pin.

Oh ya, dia yang arahkan drama tu sebab tu dia heroin okay,” tulisnya. Enggan berdiam diri, Liyana, 32, berkata, penampilannya itu bukanlah suatu isu yang perlu diperkatakan memandangkan ianya bersifat peribadi buat pelakon itu. Malah, Liyana juga menganggap individu berkenaan tidak mengetahui apa-apa mengenai fesyen.

“Cara saya pakai hijab tak macam cara konvensional awak pakai, itu bukan urusan kamu. “Saya nak pakai hijab atau tidak, pun bukan urusan kamu. Ia sesuatu yang sangat peribadi. “Saya nak pakai hijab atau tidak, pun bukan urusan kamu. Ia sesuatu yang sangat peribadi.”- LIYANA JASMAY, PELAKON

“Ouh dan lagi satu, awak tak tahu apa-apa fasal fesyen! #SOKAMPUNG,” tulisnya. Gara-gara menggunakan tanda pagar #SOKAMPUNG itu juga, Liyana turut menerima pelbagai kecaman apabila warganet menyifatkan tindakannya itu seperti kebudak-budakan yang tidak mengakui kesilapan sendiri.

“Awak ni umur 12 tahunkah? Sangat tak matang. “Cara Liyana Jasmay ni reply pun dah tahu tahap artis yang macam mana… suam-suam kuku tapi berlagak sangat. “Fesyen zaman sekarang adalah fesyen yang menimbulkan kehairanan dan kontroversi. Lagi banyak perhatian, lebih ‘rad’,” tulis warganet.

Liyana Jasmay sebelum ini pernah berdepan kontorversi sama apabila dia memuat naik sebuah video yang memaparkan dia sekadar mengenakan selendang sehingga menampakkan sebahagian kecil rambut hadapannya pada April tahun lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya tak kuasa nak layan pose. Lols

A post shared by liyanajasmay (@liyanajasmay) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chillin eating cake.

A post shared by liyanajasmay (@liyanajasmay) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber : Sumber : http://empiremedianetwork.com/

Be the first to comment on "Macam Tak Percaya, Ini Yang Terjadi Kepada Liyana Jasmay Selepas Tidak Lagi Bertudung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*