Demi Buktiikan Cinta Pada Isteri, Lelaki Ini Nekad Beli Sebid4ng Tanah Di Bulan

Jang4n terkejvt jika sebenarnya kata-kata “I love you from the moon and back” kini bukan hanya ucapan kosong sahaja. Seorang lelaki bernama Sohaib Ahmad dari Pakistan dikatakan telah membeli sebidang tanah sebagai hadiah kepada isterinya.

Demi membuktikan cintanya pada isteri, Sohaib membeli tanah seluas satu ekar dibulan dengan harga $45 (RM186) melalui Lunar Settlement Initiative (LSI) sebagai hadiah perkahwinan kepada isterinya, Madiha.

Pasti ramai tertanya-tanya adakah benar lelaki berusia 23 tahun itu boleh membeli tanah di bulan. Benar, anda sebenarnya boleh membeli tanah di bulan.

Melalui satu sijil rasmi yang dikeluarkan oleh The Lunar Registry yang mempunyai sebuah pejabat di New York, Amerika Syarikat, nama Sohaib Ahmed tertera di sijil tersebut.

Menerusi laman web rasmi Lunar Settlement Initiative, tanah di bulan hanya ditaw4rkan kepada individu atau syarikat bagi membiayai eksplorasi di sana. Selain itu, pemilik juga berhak untuk tinggal di sana setelah berjaya memiliki tanah tersebut.

Dalam pada itu, Sohaib dan Madiha dilap0rkan telah berjaya mendapatkan semua dokumen yang dikeluarkan Sea of Vapor Society termasuk Tuntvtan dan Akt4 Berd4ftar untuk Harta Lunar.

Untuk pengetahuan anda, selain Sohaib beberapa selebriti ternama Bollywood seperti Shah Rukh Khan turut mempunyai nama yang didaftarkan untuk sebidang tanah di bulan.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber : Rotikaya/Media News

Be the first to comment on "Demi Buktiikan Cinta Pada Isteri, Lelaki Ini Nekad Beli Sebid4ng Tanah Di Bulan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*