K3s wanita ny4ris m4ut kereta dih3mpap batu konkrit, Prolintas henti kerja SUKE serta-merta

SUSULAN seorang wanita ny4ris m4ut apabila kereta dipandunya dih3mpap batu konkrit, pemaju pembinaan lebuh raya di lokasi kejadian tampil memberi kenyataan.

Pemaju projek pembinaan Lebuhraya Bertingkat Sungai Besi-Ulu Kelang (SUKE), Projek Lintasan Sungai Besi-Ulu Klang Sdn.Bhd. (Prolintas) mengeluarkan arahan henti kerja serta-merta susulan kejadian dinding parapet terjatuh daripada struktur binaan lebuh raya itu dan mengh3mpap sebuah kereta petang Sabtu.

Prolintas dalam kenyataan malam Sabtu memaklumkan pihaknya akan memberikan kerjasama penuh kepada pihak berwajib dalam melakukan siasatan terhadap kejadian yang berlaku berhampiran Bandar Tasik Selatan di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) itu.

“Pasukan Emergency Response Team (ERT) SUKE telah berada di tapak kejadian untuk mengawal trafik dan mengalihkan dinding parapet serta kereta yang terlibat.

“Segala kesulitan yang timbul daripada ins1den ini amatlah dikesali dan SUKE akan memastikan segala aspek keselamatan sentiasa diutamakan dan dipertingkatkan dari semasa ke semasa demi keselamatan semua,” menurut kenyataan itu.

Seorang wanita ny4ris m4ut dalam kejadian itu selepas kepingan konkrit daripada kerja-kerja pembinaan SUKE terjatuh mengh3mpap kereta yang sedang dipandunya di MRR2 mengakibatkan kereta itu remuk dan wanita itu ced3ra pada tangan kirinya.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh berhubung dengan saluran komunikasi SUKE di talian 1-300-88-9922, laman sesawang www.mysuke.com.my serta di Facebook Prolintas Highways atau Twitter @mySUKEofficial. – Bernama

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Kini

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "K3s wanita ny4ris m4ut kereta dih3mpap batu konkrit, Prolintas henti kerja SUKE serta-merta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*