“Nama Saya Mama Papa Tulis Di Kaktus” – Norzizi Dedah Arwh Bapa Pilih Namanya Ketika Masih Bercinta, Ini Lokasi Pokoknya

Pelakon dan pensyarah, Dr. Norzizi Zulkifli mended@hkan kepada umum bahawa namanya sudah dipilih ketika arwh bapanya, Datuk Zulkifli Zain sedang bercinta dengan ibunya, Datin Normala Omar lagi.

Lebih istimewa, kata Norzizi, pilihan namanya juga diukir di sebatang pokok kaktus yang terdapat di salah sebuah bangunan di Kuala Lumpur sebelum dirinya lahir.

“Kata Mama, nama saya dah Mama Papa tulis di pokok kaktus di Kompleks Budaya Negara (KBN) sebelum saya lahir lagi.

“Masa girlfriend boyfriend nama saya ditulis di kaktus tu. NOR Papa ambil daripada pangkal nama Mama, dan initials Papa adalah ZZ iaitu Zulkifli Zain. Jadi, Zizi adalah hasil daripada nama Papa,” kongsinya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam entri tersebut, Norzizi turut berkongsi gambar kenangan bersama arwh bapanya ketika zaman kanak-kanak.

Menurut Norzizi lagi, dia mempunyai banyak persamaan dengan arwah bapanya yang berkongsi bulan kelahiran sama dengannya iaitu Oktober.

“Papa 8 dan saya 12. Papa 1946 dan saya 1976. Beza umur kami 30 tahun. Jadi, kalau saya 40, Papa 70 dan saya 44, Papa 74. Nombor cantik!

“Saya dan Papa banyak persamaan. Mama kalau dia bising kat Papa, nama saya pun akan naik sekali. Nanti Mama akan toleh kat saya “Ha, hang pun sama! Sama bintang dengan Papa!’. Ketawa saya setiap kali dengar kalau itu dialognya,” ceritanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zizi and Zul. Kata Mama, nama saya dah Mama Papa tulis kat pokok cactus 🌵 di Kompleks Budaya Negara (KBN) sebelum saya lahir lagi. Masa gfriend boyfriend nama saya ditulis kat cactus tu. NOR Papa amik dr pangkal nama Mama, dan initials Papa adalah ZZ iaitu Zulkifli Zain. So Zizi adalah expansion dari nama Papa. Saya dan Papa lahir d bulan yg sama. October. Papa 8 dan saya 12. Papa 1946 dan saya 1976. Beza umur kami 30 tahun. So if sy 40, Papa 70 dan sy 44, Papa 74. Nice number! Sy dan Papa banyak persamaan. Mama kalau dia bising kat Papa, nama saya pun akan naik sekali 😅🤣 nanti Mama akan toleh kat saya “Ha,hang pun sama!Sama bintang ⭐️ ngan Papa!” 🤣 ketawa sy setiap kali dgr kalu itu dialognya. Masa malam saya bersendirian dengan Papa d malam pemergian Papa, saya tido sebelah dia dan saya dah puas cium Papa dan peluknya halus perlahan, saya puas belek Papa malam tu, saya tak nangis dan saya bisikkan ke telinga Papa “You are in me!” Ya, saya ada banyak sekali sifat dan pemikiran Papa dlm tubuh badan saya. Mengalir sangat kuat! 💪💪💪 Al Fatihah…

A post shared by norzizi zulkifli (@norzizizulkifli) on

Katanya lagi, biarpun bapanya sudah tiad, dia tetap dapat merasakan keberadaan arwah dalam dirinya yang cukup kuat.

“Masa malam saya bersendirian dengan Papa di malam pemergian Papa, saya tidur sebelahnya dan saya dah puas cium Papa dan pelvknya halus perlahan, saya puas belek Papa malam tu.

“Saya tak nangis dan saya bisikkan ke telinga Papa “You are in me!” Ya, saya ada banyak sekali sifat dan pemikiran Papa dalam tubuh badan saya. Mengalir sangat kuat!,” katanya.

Terdahulu, Zulkifli yang juga merupakan seorang pelakon veteran menghembuskan n4fas terakhirnya pada 5 September lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "“Nama Saya Mama Papa Tulis Di Kaktus” – Norzizi Dedah Arwh Bapa Pilih Namanya Ketika Masih Bercinta, Ini Lokasi Pokoknya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*