K3s Sugu Pavithra Belum Selesai, Ini Rupanya Yg Berlaku

IPOH: K3s pasangan Youtuber masakan berlarutan apabila Timbalan Pend@kwa Raya belum menerima sebarang arahan lanjut penarikan balik pertudVhan M Sugu, 29 yang mendatangkan kec3deraan kepada S Pavithra, 28.

Timbalan Pend@kwa Raya, Naidatul Athirah Azman ketika prosiding di Mahk4mah Sesyen hari ini, memaklumkan surat rasmi penarikan semula pertudVhan sudah dihantar kepada Pejabat Pengarah Pend@kwaan Negeri Perak pada 4 September lalu.

Bagaimanapun, pihaknya belum menerima apa-apa arahan lanjut menarik balik pertudVhan berkenaan.

Hakim, Mohd Fauzi Mohd Ismail hari ini menetapkan 17 September sebagai tarikh sebutan semula k3s.

Pend@kwaan dikendalikan Timbalan Pend@kwa Raya, Naidatul Athirah dan tertudvh diwakili peguam Jude Pereira dan Syahrul Nizam Muhamad Rabi.

Youtuber masakan, Sugu Pavithra. - Foto NSTP/Sharul Hafiz Zam

Mengikut pertudvhan, tertudvh did@kwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseks4an dibacakan bersama Seksyen 326A Kanun Keseks4an kerana sengaja menyebabkan kec3deraan di bahagian bibir, pipi sebelah kiri dan lengan kanan isteri dengan menggunakan telefon bimbit dan hulu sabit di parkir h0spital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) antara jam 4 hingga 6 petang, 21 Julai lalu.

Tertudvh boleh dihukvm penjara maksimum 10 tahun atau did3nda atau seb4t atau dengan mana-mana dua daripada hukvman itu jika sabit kesal4han.

Sementara itu, Syahrul Nizam memberitahu kepada mahkamah, pihaknya baru dilantik dan memohon masa untuk meneliti kesemua dokumen berkaitan k3s.

Sugu turut did@kwa mengikut Seksyen 6 (1) Akta Bahan-Bahan Kakisan dan Letvpan dan Senj4ta Berb4haya 1958 kerana dia didapati memiliki senj4ta berbah4ya, iaitu sebilah s4bit berukuran 66 sentimeter bertulis Tiger.

Sebelum ini NSTP melaporkan, Mahk4mah Sesyen pada 17 Ogos lalu memerintahkan Youtuber, S Pavithra untuk menyerahkan surat rasmi menarik balik pertudvhan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Press

Sumber: BH

Be the first to comment on "K3s Sugu Pavithra Belum Selesai, Ini Rupanya Yg Berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*