Kutvk Lace Baju Pengantin Mira Filzah Macam Alas Meja, Pereka Fesyen Rico Rinaldi Tegur Netizen Bermulut Lancang

Semenjak dua menjak ini, isu yang paling banyak diperkatakan netizen pastilah mengenai perkahwinan pelakon dan pengacara terkenal iaitu Mira Filzah dan pasangannya, Wan Emir Astar yang telah bernikah pada 3 September lepas.

Digelar wedding of the year, antara perkara yang menjadi tumpuan ramai pastinya gaun pengantin yang disarung Mira Filzah oleh pereka fesyen terkenal negara.

Bagi mereka yang tak tahu, salinan pernikahan Mira Filzah direka khas oleh Rizman Ruzaini. Manakala gaun pengantin di resepsi pertamanya pula adalah daripada Fizi Woo. Wahhh dua-dua pun cantik kan!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The ‘Arabesque’ Dress The Wedding Reception of Mira & Emir Dress : @fiziwoo Makeup : @fiqqi.abdullah Henna : @melurizabyel #emiramirah

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Gaun pengantin rekaan Fizi Woo dikrit1k netizen? 

Selain daripada dua majlis di atas, satu lagi resepsi bertemakan majlis di taman telah diadakan di A Park, Puchong. Bagi resepsi kali ini, Mira Filzah telah memakai busana pengantin hasil rekaan Rico Rinaldi yang berwarna biru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kesayangan semua @mfmirafilzah dalam persalinan #ricorinaldi #emiramirah @ricorinaldi

A post shared by @ ricorinaldi on

Sungguhpun pada mata admin gaun pengantin ini nampak cantik, namun ada pula di kalangan netizen yang memberi teguran bahawa kualiti gaun rekaan Rico tersebut tidak seperti yang digambarkan. 

Menerusi perkongsian Rico Rinaldi sendiri di Twitter, beliau menegur komen netizen tersebut yang dilihat agak keterlaluan. Fuh panas! 

 

“Punyalah dia bitter… mesti jeles tak dapat apa yang mira dapat” 

Walau bagaimanapun, mujurlah netizen lain memberi Rico semangat dan menasihatkannya supaya tidak mengendahkan kata-kata individu terbabit. Mungkin mereka jeles dan d3ngki kot tengok Mira pakai baju cantik… 

Apa-apapun, admin setuju dengan kata-kata Rico tu. Kalau kita tak ada benda baik nak dicakapkan, eloklah kita diam je. Kutvk lebih-lebih nanti dapat dosa saja kan? .

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Press

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "Kutvk Lace Baju Pengantin Mira Filzah Macam Alas Meja, Pereka Fesyen Rico Rinaldi Tegur Netizen Bermulut Lancang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*