“Dashcam merata, jangan harap terlepas” – [Video] Kereta Putih Masuk Lane Kecem4san Secara ‘Mengejut’ Sebelum Langgar Motor & Lari

Kadang-kadang tak faham dengan sikap segelintir pengguna jalan raya ni, sikap pentingkan diri tu satu, kejam tu pula lagi satu. Rasa terkejut, sedih dan marah pun ada apabila menyaksikan malang yang menimpa seorang penunggang motorsikal ni.

Menerusi sumber, kejadian ini berlaku di Lebuhraya Karak-KL nak menghala ke Plaza Tol Gombak. Dalam video berdurasi 53 saat ini, dapat dilihat rakaman dashcam dari bahagian depan dan belakang pemandu yang menggunakan laluan tersebut.

Dapat dilihat penunggang motosikal itu tak sempat nak elak apabila kereta jenis sedan putih itu terus masuk ke laluan kecem4san tanpa memberikan sebarang lampu isyarat.

Lebih tervk lagi pemandu kereta putih tersebut terus berlalu pergi tanpa dengan lajunya tanpa menghiraukan penunggang motosikal itu.

Memandangkan video ini viral, netizen yang turut marah dengan perbuatan tak bertanggunjawab pemandu kereta tersebut terus ‘geledah’ maklumat pemandu itu hasil daripada pemerhatian mereka terhadap nombor pendaftaran kereta itu.

Bagaimanapun, dengan teknologi sekarang, ramai netizen berharap agar pemandu tersebut ditahan kerana tindakannya larikan itu tidak menjamin yang dia selamat kerana….

Zaman sekarang dash cam merata tau, jangan harap la nak lepas – Netizen

Selain komen diatas, macam biasalah ramai netizen mem4ki h4mun dengan kata-kata kes4t dengan berharap agar pemandu ini ditangkap dengan kadar segera.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Press

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Dashcam merata, jangan harap terlepas” – [Video] Kereta Putih Masuk Lane Kecem4san Secara ‘Mengejut’ Sebelum Langgar Motor & Lari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*