Gelagat Individu ‘Speaking’ Dengan Loghat Negeri Ketika Pesan Starbucks Bikin Berdekah

Starbucks adalah salah satu minuman gaya hidup yang terkenal dan digemari ramai. Kebanyakkan orang mungkin hanya mampu untuk minum Starbucks sekali sekala, dan biasanya hanya dibeli sebagai ganjaran untuk diri sendiri.

Ini kerana Starbucks biasanya dilihat sebagai simbol status, di mana hanya golongan berduit yang mampu untuk beli kopi dari Starbucks setiap hari kerana harga minuman dari jenama itu yang mahal.

Ramai juga yang mengaku tidak pernah mencuba membeli minuman di Starbucks kerana tidak tahu bagaimana untuk membuat pesanan.

Namun sebuah video yang tular baru-baru ini berjaya membuat ramai terhibur apabila seorang lelaki berpura-pura seperti orang kampung yang pertama kali membeli minuman di Starbucks.

Ketika memberi pesanan di mesin pandu lalu, lelaki tersebut berinteraksi dengan gadis yang mengambil pesanan dalam bahasa Inggeris, tetapi dengan loghat negeri yang pekat.

Dia berpura-pura tidak tahu bagaimana untuk memesan minuman itu, namun gadis tersebut tetap melayan kerenahnya di sambing cuba menahan gelak akibat sukar untuk memahami apa yang lelaki itu katakan.

Rata-rata netizen turut berdekah dengan gelagat lucu lelaki itu.

“Penat woo dpt cust gini…”

“is chocolate chick is a chicken”

“AKU PULAK RASA MALU…”

“Aku boleh imagine mcm mana reaksi perempuan tu…”

“dia kecek ganu campur kelate ko gapo ni…”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Sinar Viral Press

Sumber: HCL

Be the first to comment on "Gelagat Individu ‘Speaking’ Dengan Loghat Negeri Ketika Pesan Starbucks Bikin Berdekah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*