Tul4r Video Jenay4h, Pihak MBSA Keluarkan Kenyataan Salahkan Perakam Pula

Pihak MBSA menyalahkan peniaga burger berhubung penul4ran video mengenai kegiatan perjud1ian dan penjualan rkok selvdup di kawasan Sungai Buloh.

Menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan oleh MBSA, tindakan penyitaan tersebut diambil berikutan peniaga berkenaan meninggalkan peralatan perniagaan setelah selesai melakukan aktiviti perniagaan yang menyebabkan masalah lalulintas selain menganc4m keselamatan pengguna jalan raya.

Bagaimanapun, MBSA tidak pula memberikan sebab mengapa premis judi har4m serta rkok seludvp masih dibiarkan walaupun peniaga burger telah membuat aduan sebelum ini.

Tindakan itu seolah-olah MBSA cuba menyembunyikan sesuatu mengenai salah laku anggota penguatkuasaan mereka.

Sementara itu, peniaga burger yang merakam video tersebut nyata kecewa dengan kenyataan terbaru yang dikeluarkan pihak MBSA.

Bismillah… sedih betul cara MBSA jawap hal ini… minta MBSA tengok balik video tu ,dengar betul2 apa yang ulas,apa yg saya pertikaikan…

Posted by Hot Burger Malaysia on Saturday, August 8, 2020

Netizen yang menyokong tindakan peniaga burger turut sama meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan ‘double standard’ MBSA yang hanya berani bertindak dengan peniaga Melayu sedangkan peniaga warga asing dibiarkan beroperasi sewenang-wenangnya.

Komen netizen

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : https://kisahbena.com/

Be the first to comment on "Tul4r Video Jenay4h, Pihak MBSA Keluarkan Kenyataan Salahkan Perakam Pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*