Lapor Berita Dari Bilik Darjah, “Cita-cita Ali Nak Jadi Pembaca Berita…”

Semalam (15 Julai) sesi persekolahan telah mula dibuka sepenuhnya secara berperingkat di seluruh negara. Pembukaan semula sekolah adalah satu berita baik buat pelajar setelah dibuktikan bahawa pembelajaran secara atas talian tidak begitu berkesan bagi kebanyakan pelajar.

Walaupun sesi persekolahan berjalan seperti biasa, SOP tetap perlu dipatuhi, antaranya perhimpunan ramai seperti makan bersama-sama di kantin adalah tidak dibenarkan.

Seorang wartawan untuk Buletin TV3 mengupas keadaan pelajar-pelajar di sekolah dalam menjalani norma baru itu dan bagaimana situasi di dalam bilik darjah di mana pelajar perlu duduk berjauhan dari rakan-rakan dan sentiasa memakai topeng pelindung pernafasan.

Dalam video laporan berkenaan, wartawan tersebut berpakaian seragam sekolah dan meletakkan dirinya dalam situasi pelajar yang sedang mengikuti pelajaran di dalam kelas.

Dia kemudian bercakap pada kamera untuk melaporkan situasi itu ketika pelajar lain cuba menumpukan perhatian kepada guru yang sedang sibuk mengajar di hadapan.

Namun belum sempat dia mengakhiri laporannya, wartawan tersebut ditegur oleh guru berkenaan kerana bercakap di dalam kelas.

Selingan lucu dalam laporan terebut membuat ramai penonton geli hati dan ramai yang meninggalkan pelbagai komen menarik.

“kalau cikgu addmath aku ni…”

Annotation 2020-07-16 015129

“dah makan duster dah cikgu tu baling…”

Annotation 2020-07-16 014618

“Harap leh berlakon drama plak lepas ni…”

Annotation 2020-07-16 014734

“cita cita ali nak jadi pembaca berita…”

Annotation 2020-07-16 015045

“Dia suruh ikut SOP, tp dia pon xikut…”

Annotation 2020-07-16 015106

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HCL

Be the first to comment on "Lapor Berita Dari Bilik Darjah, “Cita-cita Ali Nak Jadi Pembaca Berita…”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*