Selepas Pem3rgian Ashraf Sinclair, BCL K0ngsi Video ‘Ganjil’ Kelakuan Arw4h Suaminya

Pemergian Ashraf Sinclair memang mengejutkan ramai. Tanpa menunjukkan sebarang tanda masalah kesihatan, beliau pergi buat selamanya disebabkan oleh ser4ngan j4ntung. Dalam suasana sedih, Bunga Citra Lestari (BCL) sudah tentunya merupakan insan yang paling terkesan dek kemat1an suami.

Ashraf dikatakan bertemu Bunga Citra lestari (BCL) pada tahun 2007 ketika penyanyi itu mempromosikan albumnya di Malaysia. Sepatutnya Bunga ditemubual oleh salah seorang pengacara program televisyen namun terpaksa digantikan oleh Ashraf yang juga merupakan pelakon baharu ketika itu.

Apa yang lucunya, semasa temubual tersebut Ashraf tersalah menyebut nama BCL sebagai Bunga Cinta Lestari. Gara-gara ins1iden itu, hubungan mereka menjadi semakin rapat dan dalam diam mereka menjalinkan hubungan jarak jauh antara Kuala Lumpur dan Jakarta.

Baru-baru ini sebuah video telah dimuatnaik di Instagram menunjukkan betapa mendalamnya cinta Ashraf pada Bunga yang ketika itu sedang berduka. Tatapan Ashraf yang penuh kasih sayang itu membuatkan ramai netizen terharu dan seb4k.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya Allah 😭😭😭 Sedih nya😭😭😭😭 #bungacitralestari #ashrafsinclairmeninggal #ashraf #ashrafsinclair #ripashrafsinclair #bclsinclair #bcl #bclicious #ateamtersoliddidunia #covid_19 #noahsinclair #puteriindonesia2020 #like4follow #likeforlikes #menghapusjejakmu #arielnoah #corona #goyangmamahmuda #fff💋 #mamamuda #lfl💛 #saswars🔥#attahalilintar #betrandpetoputraonsu #malaysia #raffinagita1717 #gempitanoramarten #tiktokindonesia #dirumahaja #aisyahistrirasulullah

A post shared by BCL Noah Ashraf Sinclair (@bclsinclairnoahashraf) on

Rata-rata netizen meluahkan rasa sedih dan sedekahkan Al-Fatihah pada arw4h Ashraf Sinclair. Ini antara komen-komen netizen:

😢😢😢😢😢tatapan a bang asraf penuh cinta semoga khusnul khotimah 🙏🙏😢 

Tatapan penuh cinta dan kasih

Kelihatan sekali Alm Ashraf sangat sayang dan cinta pada mba bunga .Alfatihah utk Almarhum Ashraf

yaa allah tatapan mata suaminyaa😭😭😭😭 penuh cinta dan penuh haru..ga nyangka beberapa thn kemudian istrinya hrs ke tempat ini untuk memakamkan sang suaminy

Pandangannya terhadap BCL penuh pengertian, sungguh empati…

Selepas lebih sebulan menyepikan diri daripada membuat sebarang posting di laman sosial sejak pemergian Ashraf, BCL akhirnya muncul dengan entri terbaharu pada ulang tahun kelahirannya.

Terdahulu, Ashraf men1nggal dunia ak1bat ser4ngän j4ntung kira-kira pvkul4.00 pagi (waktu tempatan) pada 18 Februari.

Allahy4rhäm telah dikebum1kan di kompleks pemakamän San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat, Indonesia.

Allahy4rhäm men1nggalkan seorang b4lu dan anak lelaki bernama Noah berusia 10 tahun. 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Koleksi Viral

Be the first to comment on "Selepas Pem3rgian Ashraf Sinclair, BCL K0ngsi Video ‘Ganjil’ Kelakuan Arw4h Suaminya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*