Selepas Pekerjanya Pos1tif COV1D-19, Ini Yg Berlaku Kpd Aamir Khan

Aamir Khan baru-baru ini melaporkan bahawa beberapa pekerjanya terded@h pos1tif v1irus kor0na. Berhubung dengan 1su ini, kakitangan yang terbabit telah menjalani kuar4ntin di h0spital.

Susulan dari kejadian itu, pelakon filem 3 Id1iots juga memberikan kenyataan bahawa dia dan keluarganya telah diuji dan hasilnya COV1ID-19 negatif. Ikuti penjelasan ini dari Aamir Khan.

Kakitangan Aamir Khan positif COV1ID-19

Menurut laporan dari NDTV, Aamir Khan menyampaikan berita yang tidak menyenangkan pada hari Selasa, 30 Jun 2020. Melalui Twitternya, pelakon berusia 55 tahun itu memberitahu saya bahawa beberapa pegawainya terded@h positif kepada COV1ID-19.

Dalam posting panjang yang dimuatnya, Aamir Khan juga mengucapkan terima kasih kepada kakitangan perub4tan yang bertindak pantas menangani kes kakitangannya. Kini, mereka telah menjalani raw4tan di h0spital.

“Halo semua. Saya memaklumkan kepada anda bahawa beberapa kakitangan saya telah terbukti positif. Mereka segera dikuar4ntin, dan pegawai BMC sangat cepat dan cekap dalam membawa mereka ke h0spital. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada BMC kerana meraw4t mereka dengan baik, “tulis Aamir Khan.

Setelah beberapa kakitangannya dijangki1ti vi1rus korona, Aamir Khan dan keluarganya segera menjalani ujian. Syukurlah, keputusan ujian mereka semua negatif. Ketika memberitakan hal ini, Aamir sedang menunggu keputusan ujian yang dilakukan oleh ibu.

“Kita semua telah diuji dan diuji negatif. Pada masa ini, saya mengajak ibu saya untuk diuji. Dia adalah orang terakhir dalam kalangan kami. Doakan dia dan juga berharAP ujian negatif,” sambung Aamir Khan.

Hasil Ujian Terhadap Ibu Negatif

Pada hari Rabu, 1 Julai 2020, Aamir Khan akhirnya melaporkan bahawa keputusan ujian ibu juga negatif. Jangan lupa, Aamir mengucapkan terima kasih atas doa yang diberikan oleh banyak orang kepada keluarganya.

“Halo semua, saya sangat lega memberitahu semua orang bahawa Ammi  negatif Cov1id19. Terima kasih atas doa dan harapan baik anda,” kata Aamir Khan.

Aamir Khan nafi beri derma senyap-senyap dalam karung gandum

SEJAK beberapa minggu lalu, nama aktor Bollywood, Aamir Khan menjadi sebutan pengguna laman sosial selepas dia dikatakan menderma sejumlah wang kepada golongan yang memerlukan secara rahsia.

Beberapa entri di laman sosial menyebut nama Aamir sebagai individu yang meletakkan wang dalam karung gandum yang didermakan kepada mereka yang terjejas akibat perintah berkurvng di India.

Hal itu walau bagaimanapun ternyata tidak benar apabila Aamir menafikannya menerusi satu kemas kini di Twitter.

Aktor berusia 55 tahun itu menganggap ada kemungkinan namanya digunakan individu yang tidak mahu kerja amal mereka diketahui umum.

“Bukan saya yang memasukkan wang ke dalam karung gandum itu.

“Ini berita p4lsu, mungkin ada ‘Robin Hood’ yang tidak mahu mended@hkan siapa dirinya!” tulis Aamir

Berita tentang ‘derma’ yang dibuat Aamir itu dimulakan oleh pengguna TikTok yang mend@kwa pelakon Laal Singh Chaddha itu telah mengedarkan puluhan karung gandum kepada golongan kurang berkemampuan dan menyelitkan wang berjumlah Rs15,000 (RM850) di dalamnya.

Berita itu kemudiannya tular dan Aamir menerima pujian ramai kerana melakukan kerja amal secara senyap tanpa sebarang publisiti.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : murai.my, awani

Be the first to comment on "Selepas Pekerjanya Pos1tif COV1D-19, Ini Yg Berlaku Kpd Aamir Khan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*