Iqbar cakap hukvman telah jalan, sekali Dato Vida masuk komen

Semalam anak lelaki pengasas kosmetik Dnars Skincare juga did@kwa di Mhkamah Majistret Kuala Lumpur, atas pertudvhan mengugvt bapa tirinya melalui WhatsApp.

Menurut Iqbar, tidak berlaku sebarang sentuhan terhadap pengadu

“Tiada body contact,tiada sentuhan.Hukvman telah jalan,kerjasama sepenuhnya saya telah bagi kepada pihak polis.Alhamdulilah,terima kasih.Nasi sudah menjadi bubur,bubur pun dah nak basi.”

Dato Vida terkejut

“NAK SIMPAN ATAU NAK PENDAM…BILA TAHU BERITA INI..SAYA RASA LURUH J4NTUNG..APA YG MAMPU SAYA BUAT TADI..SAYA SOLAT HAJAT..LEPAS ZOHOR..AGAR IQBAL KUATT..TERLEBIH EMOSI SY PULA TERBAYANG BILA KAT SITU MAMY IQBAL ADA SEKALI TENGOK IQBAL….MOGA KUAT..TABAH..

Memetik laporan Harian Metro, Mohamed Akhbar Hakim Jasman, 20, membuat pengakuan itu selepas pertudvhan dibacakan di hadapan Majistret S Mageswari di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini.

Tertudvh did4kwa menghantar kiriman WhatsApp berbaur ugutan berbunyi “Papa igt deh kalau adik ore m4ti, ore g p4ncung belako” terhadap Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43.

Kesalahan itu dilakukan di pusat beli-belah di Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur pada 8.45 malam, 15 Jun lalu.

Jika disabitkan kesalahan, tertudvh berdepan hukvman pnjara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya mengikut Sekksyen 506 Kanun Kesekksaan.

Timbalan Pend@kwa raya, Muhammad Aiman Azahan tidak menawarkan sebarang jaminan kerana kesalahan itu tidak boleh dijamin.

Bagaimanapun, tertuduh yang diwakili peguam Muhammmad Nor Izzat Nordin memohon jaminan antara RM2,000 hingga RM3,000 memandangkan ia sudah memadai bagi memastikan anak guamnya hadir di mahkamah.

Mahkamah membenarkan tertudvh diikat jamin sebanyak RM4,000 dengan seorang penjamin dengan syarat tambahan tertuduh tidak mengg4nggu m@ngsa sehingga selesai kes berkenaan.

Mahkam4h turut menetapkan 7 Ogos depan bagi serahan dokumen dan sebutan semula kes.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Rotikaya, Instagram

Be the first to comment on "Iqbar cakap hukvman telah jalan, sekali Dato Vida masuk komen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*