Rasa S4kit Perut Tidak Trtanggung, Wanita Pergi H0spital Utk Periksa. Sekali D0ktor Sendiri Terkedu Lihat

 

Kehadiran bayi perempuan berusia lapan hari disifatkan keluarganya sebagai ‘anak ajaib’ kerana ibunya tidak pernah menyedari hamil bayi berkenaan sebelum ini.

Tiada siapa menyangka Sanisah Abu Bakar, 45, mengandvng, Nur Iman Amani Widodo sebelum ini, malah wanita terbabit sendiri tidak menyedari mengandvng hinggalah bayinya itu dilahirkan secara pemb3dahan pada 19 Jun lalu.

Segalanya bermula apabila keluarga Sanisah menyangka wanita terbabit menghidap ketumbvhan dalam perot yang menyebabkan perotnya sering berasa s4kit.

Widodo Sinasim, 47, berkata, dia tidak menyangka isterinya hamil sehinggalah Sanisah mengadu mengalami kes4kitan yang tidak tertanggung minggu lalu.

” D0ktor di h0spital Melaka memang ada melakukan ujian imbasan, tetapi tidak dapat mengesan ada bayii dalam perot isteri saya sebelum ini. Apa yang dikesan hanyalah dua ketumbvhan.

” D0ktor melakukan pemb3dahan dan mengeluarkan ketumbvhan seberat 500 dan 800 gram, tetapi d0ktor terkejut apabila mendapati ada bayi dalam perotnya lalu menyelamatkan anak itu daripada perkara tidak diingini,”

Ahli parlimen datang ziarah

Demikian penjelasan Widodo ketika menerima kunjungan Ahli Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsuddin di kediamannya di Kampung Kuala Linggi di sini, semalam.

Mas Ermieyati menyerahkan sumbangan peribadi kepada Sanisah yang dalam pantang dan mengingatkannya supaya menghabiskan waktu dengan berehat.

Widodo bagaimanapun berkata, beliau, isteri dan lima anak mereka berusia enam hingga 19 tahun menyambut kehadiran bayi itu dengan penuh kesyukuran dan menganggapnya sebagai keajaiban kerana tiada siapa menjangkakan kehadirannya.

Sementara itu, Mas Ermieyati berkata, setiap anggota komuniti harus mengutamakan aspek penjagaan kesihatan kerana ia nadi kehidupan manakala wanita harus tahu mengenai perihal kesihatan diri sendiri, terutama jika hamiI.

” Amat penting untuk wanita hamiI memahami aspek penjagaan kesihatan dan harus tahu sama ada mereka hamiI atau sebaliknya kerana penjagaan bayi dalam kandvngan berkait rapat dengan dua ny4wa,” katanya

Mas Ermieyati (kiri) menyerahkan sumbangan peribadi kepada Sanisah (kanan) di rumahnya di Kampung Kuala Linggi, semalam.

Komen warganet

Sementara itu menerusi ruangan komen, segelintir warganet berkongsi pernah mengalami pengalaman serupa.

” Macam emak .. mengandong adik yang last ..2,3,4,5,6,7 bulan tak datang bulan ..cek h0spital swasta .. h0spital kata tak mengandong Bulan ke 8 ..emak n doc terkejut ada baby .. alhamdulilah rahmat dari Allah” komen Alia

” Saya pun pernah mengalaminya , baby tersorok dalam rongga peha , nasib baik nurse perasan dan membetulkan kedudukan baby saya , alhamdulillah saya selamat melahirkan baby perempuan . Kuasa dan kebesaran Allah tiada tandingannya,” kongsi Nur Zana

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit: asiakini.com

Be the first to comment on "Rasa S4kit Perut Tidak Trtanggung, Wanita Pergi H0spital Utk Periksa. Sekali D0ktor Sendiri Terkedu Lihat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*