Disebabkan Ada Simptom, Aeril Zafrel Kena Buat Ujian Covld-19. Ini Hasil Keputusannya Selepas 2 Hari

 

DISEBABKAN dua hari berasa tidak sedap badan dan s@kit tek4k, pelakon, Aeril Zafrel mengambil inisiatif dengan membuat ujian Cov1d-19.

Aeril berkata, keputusan itu dibuat atas rasa tanggungjawab pada diri sendiri dan orang sekeliling apatah lagi mempunyai bayi yang baru berusia enam bulan.

“Ujian ini saya buat dua hari lalu. Alhamdulillah, hasilnya negat1if. Saya buat sebab badan rasa sengal-sengal dan tekak gatal. Memang tak sedap badan dibuatnya.

“Disebabkan rasa was-was, jadi untuk sedapkan hati saya panggil doktor dan buat ujian Cov1id-19. Bagi saya ini lebih kepada tanggungjawab diri sendiri. Ditambah pula, saya ada tiga anak dan sudah keluar bekerja. Sebelum ini pun ada kes yang tidak mempunyai gejala. Itu yang kita takut,” katanya kepada Harian Metro

Berkongsi pengalaman menjalani ujian Covi1d-19, Aeril yang juga suami kepada pelakon, Wawa Zainal berkata, dia sampai meleleh air mata.

“Sewaktu buat ujian itu memang rasa saki1t sehingga meleleh air mata, tapi sekejap saja. Sebab kena buat dua bahagian iaitu hidung dan mulut,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Aeril baru selesai terbabit penggambaran telefilem Luluh.

“Pengalaman baru apabila menjalani penggambaran mengikut prosedur operasi standard (SOP). Setiap hari produksi akan buat pemeriksaan suhu badan.

“Penggunaan sanitasi tangan dan pelitup muka juga sentiasa diamalkan. Memandangkan penggambaran dibuat di tempat orang, jadi memang kena jaga keselamatan,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haritu rasa tak sedap badan. Panggil Doctor buat test covid. Meleleh air mata 😅 Result dapat semalam. Alhamdulillah negative covid,positive handsome🤭🤭

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel) on

KOMEN NETIZEN :

tengok pun dh ngilu 😂😂😂😂

Sumber : HM / Mymetro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "Disebabkan Ada Simptom, Aeril Zafrel Kena Buat Ujian Covld-19. Ini Hasil Keputusannya Selepas 2 Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*