“OMG im so proud!” – [Vide0] Personaliti TV Britain Puji Cara Malaysia Tangani C0vid-19!

Jika anda perasan, sejak penul4ran C0vid-19 ini, nama Malaysia sering mendapat perhatian di kebanyakan negara luar. Ini sebab mereka kagum dengan tindakan yang dilakukan oleh kerajaan kita dalam memutuskan rantaian virvs ini.

Bagi mereka, SOP yang dilaksanakan oleh negara kita ini merupakan satu strategi yang paling berkesan. Syabas Malaysians!!!

Malah baru-baru ini seorang personaliti dari Britain yang bernama Mark O’Dea puji sistem Malaysia dalam tangani w4bak ini.

VIDEO:

Dalam Vlog Mark, dia telah kongsikan detik perjalanannya dari UK, London ke Kuala Lumpur, Malaysia dan bagaimana Malaysia ‘berdepan’ dengan w4bak C0vidd-19 ini.

Katanya setibanya dia di Malaysia, beberapa ujian saringan dan sanitasi barang telah dilaksanakan. Bukan itu sahaja, dia turut diberikan hotel yang cantik dan selesa sepanjang tempoh kuarantin yang perlu dia lalui.

Korang tengok gambar-gambar kat bawah ni :

Malah, perkongsian Mark turut mendapat perhatian daripada P0lis Diraja Malaysia (PDRM), yang turut berasa bangga dengan perkongsian lelaki itu, sekaligus ia sedikit sebanyak dilihat mengharumkan nama Malaysia di pesada dunia.

Ye lah, Mark O’Dea ni bukan sahaja Youtuber terkenal malah dia juga pengacara television kat Britain tau. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit: Lobak Merah

Be the first to comment on "“OMG im so proud!” – [Vide0] Personaliti TV Britain Puji Cara Malaysia Tangani C0vid-19!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*