“Baru je 2 hari buka” – Pekerja Barbershop Di Setapak Svspek P0sitif C0vid-19

Baru sahaja dua hari kedai gunting rambut mendapat kebenaran untuk beroperasi semula, dah ada k3s salah seorang barber dikatakan terkena C0vid-19.

K3s yang berlaku di KL Trader’s Square di Setapak ini mula mendapat perhatian apabila pihak pengurusan di tempat itu mendapat makluman  mengenai ambulans yang tiba di premis bangunan.

Dipercayai kembali p0sitif

Ambulans dari h0spital swasta yang tiba untukmelakukan ujian C0vid-19 pada tukang gunting rambut mendapati hasilnya kembali p0sitif dan segera memberitahu Pusat Kesihatan Titiwangsa, menurut seorang netizen.

Sejak itu dia dibawa ke h0spital kerajaan untuk ujian saringan kedua bagi mengesahkan status C0vid-19 individitu tersebut.

Naib Pengerusi Parti Keadilan Rakyat Wilayah Persekutuan, Andre CH Lai, juga telah menyebut isuu tersebut di media sosialnya, meminta semua agar berhati-hati.

Sumber: Andre CH Lai

Buku log yang digunakan oleh barbershop tersebut telah dibawa untuk tujuan mencari kontak dan Pusat Kesehatan Titiwangsa telah mengarahkan pejabat pengurusan tempatan untuk kompleks bangunan itu untuk menyelesaikan pekerjaan sanitasi, terutama di semua lift yang terkena impak di Blok B, menurut lap0ran dari Sin Chew Daily dan Oriental Daily.

Sumber: China Press

Pemilik barbershop yang dipercayai rakyat tempatan dan menetap di blok A itu  telah menjalani ujian C0vid-19 kerana dia merupakan kontak paling dekat dengan penghid4p tersebut.

Perkembangan terbaru, Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah tampil menyatakan bahawa j4ngkitan tukang gunting rambut  itu belum disahkan secara rasmi oleh Kementerian Kesihatan, lap0r Sin Chew Daily.

Segala maklumat mengenai k3s ini akan diumumkan semasa sidang media nanti.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit: Lobak Merah

Be the first to comment on "“Baru je 2 hari buka” – Pekerja Barbershop Di Setapak Svspek P0sitif C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*