Aishah Azman k0ngsi vide0 kejadian bapa saudara dis3ret pemandu mabvk sejauh 2 km – “Sem0ga Allah baIass apa yang dilakukan pemandu mabvk ini!”

PELAKON Aishah Azman berkongsi berita sedih tentang m@ngsa langg4r lari pemandu mabvk yang dilap0rkan media pagi Isnin adalah bapa saudaranya iaitu Mohamed Zaili Mohamed.

Aishah, 24, berkata buat masa kini jenaz4h arwh adik kepada ibunya itu masih di unit f0rensik dan berkemungkinan akan dikebvmikan pada malam ini atau pagi Selasa.

“Ya… pak cik saya iaitu adik kepada ibu meningg4l dunia selepas dirempvh sebuah kereta yang dipercayai dipandu seorang lelaki dalam keadaan mabvk.

Aishah berkongsi berita sedih itu di Instagramnya.

“Jenaz4h masih dalam unit f0rensik sebab ada pendar4han di bahagian kepaIa dan badan. Insya-Allah jenaz4h arwh akan dikebvmikan malam ini atau pagi esok.

“Semua ahli keluarga sekarang ini masih menunggu keputusan dari pihak unit f0rensik. Setiap keluarga hanya boleh hantar wakil seorang menunggu di h0spital,” kata Aishah kepada mStar.

Terdahulu pemilik nama Nor Aishah Afika Azman Shah ini berkongsi video yang memperlihatkan mot0rsikal arwh Mohamed Zaili Mohamed diser3t kereta terbab1t sejauh dua kilometer di laman Instagramnya pada Isnin.

Aishah berharap pihak berkvasa ambil tind4kan berat terhadap pemandu mabvk.

Kej4dian kira-kira 1.30 pagi di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara itu menyebabkan Mohamed Zaili Mohamed, 44, m4ut di tempat kej4dian akib4t ced3ra p4rah di kepala.

Kejadian tersebut berlaku ketika m@ngsa dalam perjalanan pulang selepas menghantar makanan yang dijual isterinya, maut selepas mot0sikal yang ditungganginya dirempvh sebuah kereta yang dipercayai dip4ndu lelaki mabvk.

Ketika dalam perjalanan, mot0sikal jenis honda EX5 yang ditunggang m@ngsa secara tiba-tiba telah dirempvh dari arah belakang oleh sebuah kereta (MPV) yang dipercayai dipndu oleh lelaki mabvk.

 

Aku mohon pada pihak yang berkenaan untuk menj4tuhkan hukvman yang setimpal pada pemndu tak bertanggungjawab ini. AISHAH AZMAN PELAKON

Akibat rempvhan itu, m@ngsa terc4mpak ke sebelah kiri bahu jalan, manakala mot0sikalnya dis3ret sejauh kira-kira dua kilometer dari lokasi kejadian.

Susp3k yang berusia 21 tahun itu memberhentikan kenderaannya di bawah jejantas Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Titiwangsa berdekatan dengan l0kasi kejadian selepas dit4han oleh orang awam.

K3s disi4sat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Keadaan mot0rsikal m@ngsa diser3t sejauh dua kilometer.

Dalam pada itu, menerusi Instastory Aishah berharap pihak berkuasa menj4tuhkan hukvman yang setimpalnya terhadap pemndu tidak bertanggvngjawab tersebut.

“Aku mohon pada pihak yang berkenaan untuk menj4tuhkan hukvman yang setimpal pada pem4ndu tak bertanggvngjawab ini. Moga Allah membaIas segala apa yang dilakukan pem4ndu mabvk ini,” tulisnya.

VIDEO:

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Aishah Azman k0ngsi vide0 kejadian bapa saudara dis3ret pemandu mabvk sejauh 2 km – “Sem0ga Allah baIass apa yang dilakukan pemandu mabvk ini!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*