SebeIum k3s Larikan lsteri Org, Ini 3 Isu Kontr0versi Shah Radhi Yang Ramai Tak Tahu

 

Nama Shah Radhi kini menjadi sebutan orang ramai gara-gara  atas d@kwaan memikat serta melari1kan isteri. Lebih mengejutkan, Shah Radhi atau nama sebenarnya Muhammad Shah Radhi Hazvee, 24 did4kwa berniat niat untuk melakukan persetbvhan dengan wanita itu.

Walaubagaimanapun, k3s ini masih dalam si4satan dan orang ramai tidak sepatutnya membuat spekvlasi sendiri. Pada yang baru sahaja mengenali Shah Radhi, pelakon kacak ini sebenarnya sudah lebih tiga tahun berkecimpung dalam dunia hiburan.

Sebelum ini dia berkhidmat di belakang tabir. Walaubagaimanapun Shah Radhi diberi peluang oleh pengarah Osman Ali untuk membintangi filem pertamanya berjudul Pinjamkan Hatiku. Sehingga hari ini, Shah Radhi terus berusaha mengukuhkan nama dalam bidang seni.

Sepanjang kariernya bergelar anak seni, Shah Radhi tidak pernah jauh dari kontr0versi. Shah Radhi sering mendapat perhatian kerana penampilannya, malah lantang bersuara membid4s komen netizen.

Berikut beberapa kont0rversi yang pernah menyelubungi Shah Radhi sebelum ini.

3 Pub Halal

Pada awal Januari tahun 2019 yang lalu, Shah Radhi pernah merancang untuk menjalankan perniagaan pub yang dikhususkan buat golongan muda tidak lama lagi.

“Saya memang sukakan semua jenis hiburan lebih-lebih lagi muzik walaupun tidak pandai menyanyi. Saya mahu mewujudkan sebuah tempat di mana golongan muda boleh lepak, minum sambil layan muzik,” katanya kepada Harian Metro

Menurut Shah Radhi, pub yang bakal dibuka hanya menghidangkan minuman dan makanan halal saja.  Walaubagaimanapun rancangannya tidak mendapat sambutan baik dalam kalangan masyarakat.

Mereka menganggap membuka pub seperti menarik golongan muda untuk terjeb4k kepada budaya yang tdk sihat.

2 MembaIas Kec4man Netizen

Shah Radhi salah seorang artis yang tidak mempedulikan kec4man netizen. Ramai yang mengkri1tik dan mengec4m di atas rancangannya itu. Susulan dari rancangan itu,  dia pernah membid4s semula kec4man netizen. Dia menegur netizen supaya tidak perlu menjadi Tuhan untuk terus menjatuhkan hukvm diatas tindakannya itu.

1 Gambar S3ksi

Sebelum ini Murai MY ada mengeluarkan artikel mengenai pelakon kacak itu yang terpalit dengan kontr0versi gambar s3ksi. Shah Radhi memuat naik gambarnya di Instagram dengan gaya menjolok mata yang mungkin secara tidak sengaja memperlihatkan dada sehingga mendapat komen neg4tif dari pengikutnya.

Rata-rata netizen menudvh pelakon berusia 23 tahun itu membuat suntingan foto tersebut sehingga sebahagian payvd4ra-nya terlihat aneh.

Oleh kerana terlalu banyak komen yang mengkritiqk penampilannya, menerusi IG Stories, Shah Radhi telah memuatnaik gambar lain payud4ra-nya bagi membuktikan originaliti foto tersebut yang tidak disunting sebelum dimuatnaik.

Beralih semula kepada perkembangan terbaru mengenai d4kwaan pikat isteri orang, Shah Radhi bersyukur dapat diikat jamin. Dipetik dari Harian Metro, Shah Radhi memberitahu dia belum tentu bersalah.

“Tak semestinya orang yang dalam lok4p itu bersalah. Kita tunggu keputusan mahk4mah. Mereka akan menentukan segalanya. Saya akan buktikan yang kebenaran akan ditunjukkan di mahkamah nanti. ” kata pelakon itu.

Mahkam4h membenarkan Shah Radhi diikat jamin RM2,300 dengan seorang penjamin dan menetapkan 5 Ogos untuk sebvtan k3s. Kita doakan yang baik-baik aja lah!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Murai.my / Koleksi Viral

Be the first to comment on "SebeIum k3s Larikan lsteri Org, Ini 3 Isu Kontr0versi Shah Radhi Yang Ramai Tak Tahu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*