“2 Minggu Fikir Nak Atau Tak Baaby Ni” – Daphne Iking Mengaku Ini Pilihan Yang Sukar

 

Dalam diam-diam pengacara dan pelakon Daphne Iking telah selamat menimang cahaya mata keempatnya yang diberi nama Ilon Daniel Iking Azmi pada 21 Mei lalu.

ded@h Daphne, 41, Ilon dilahirkan melalui pembed4han dan proses kehami1lannya berdepan situasi yang sukar.

“Dua minggu saya dan suami bert4rung dengan konflik sama ada untuk mengggurkan bayi1 ini atau tidak. Ia pilihan yang sangat sukar!

“Sebenarnya keham1ilan ini membah4yakan kesihatan saya dan doktor sudah menasihati saya untuk tidak lagi bersali1n selepas melahirkan anak ketiga pada 2016 secara pembed4han.

“Tetapi situasi berubah selepas saya melihat suami saya menangis buat pertama kalinya,” cerita Daphne.

Keadaan dinding uterusnya yang nipis boleh membah4yakan ny4wanya dan bayi yang dikandung sekiranya berkembang menjadi saiz yang besar.

Ekoran itu, Daphne mendapatkan pandangan daripada beberapa individu termasuk p4kar perub4tan bagi membantunya membuat keputusan yang tepat.

“Jadi, saya memutuskan untuk meneruskan keham1ilan ini apabila melihat ramai dalam kalangan orang lain termasuk ahli keluarga saya sendiri yang sukar mendapatkan anak.

“Perjalanan ini sungguh berbeza dan saya cuba jadi kuat. Biarpun Ilon dilahirkan dalam keadaan sedikit pram4tang, saya bersyukur,” tambahnya.

Pelakon filem Belukar itu juga punyai alasan sendiri untuk tidak mengumumkan keham1ilannya kepada umum.

“Berdasarkan pengalaman sebelum ini, saya tidak mahu didiskriminasi apabila ada pihak yang tahu saya hamil. 

“Saya menjadi sedikit tertekan apabila tidak dapat kongsikan berita gembira itu kepada orang ramai.

“Oleh itu, kali ini saya hanya maklumkan kepada kawan-kawan rapat dan keluarga sahaja.

“Tiada majlis babyy shower dan tambah pula situasi semasa kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), saya hanya maklumkan kepada mereka melalui panggilan video, aplikasi Zoom dan Facetime,” ujarnya yang turut memaklumkan kepada rakan rapatnya seperti Yasmin Hani, Dynas, Lisa Surihani dan Rashidi Ishak.

Malah, Daphne tidak berkesempatan untuk membuat sesi fotografi sempena kehami1lannya kali ini apatah menyediakan barangan keperluan bayi.

“Kebanyakan pakaian bayi saya sudah jual sebagai barangan preloved tapi mujur ada yang bermurah hati menghadiahkan sebahagiannya kepada kami,” katanya yang turut menjalani proses berp4ntang bersendirian di kediamannya.

Daphne mempunyai tiga cahaya mata, Isobel Daniella Iking, 12, Iman Daniella Iking, 8, dan Isidore Daniel Iking, 3 tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : GEMPAK / applehijau.bbn.my

Be the first to comment on "“2 Minggu Fikir Nak Atau Tak Baaby Ni” – Daphne Iking Mengaku Ini Pilihan Yang Sukar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*