Buat aksii Wheelie mlm raya, sekali kena angkut sambil takbir raya

Dalam umat Islam mensyukuri dan menginsafi kerana terpaksa beraya dengan perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB), masih ada lagi anak-anak muda meneruskan aktiviti-aktiviti yang tid4k sihat seperti meremp1t

Apa yang mencuit hati, sekumpulan mat remp1t terpaksa menolak motor mereka di malam raya dengan alunan takbir raya oleh pegawai P0lis

VIDEO tersebut terus tular dan rata-rata netizan terhibur melihat gelagat mereka

Dalam pada itu TINDAKAN enam ‘mat rempit’ berlvmba di Lebuhraya Duta-Ulu Kelang, di Kuala Lumpur, mengundang padah apabila mereka ditahan dalam 0perasi S4mseng Jalanan, awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Pengu4tkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur Asisten K0misioner Zulkefly Yahya berkata, pihaknya melakukan 0perasi itu bermula 12 tengah malam hingga jam 3 pagi.

“Dalam 0perasi ini, kami men4han enam lelaki berusia antara 18 hingga 30 tahun yang didapati menunggang mot0sikal secara meIulu dan melakukan aksii berb4haya di l0kasi berkenaan.

“Antara aksii yang dilakukan adalah ‘fly’, ‘Superman’, ‘zig zag’, r0ket dan bersaing sesama sendiri,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zulkefly berkata, mereka yang dit4han terdiri daripada pekerja penghantar makanan, pemandu lori, peniaga, pengawal keselamatan, penganggur dan pekerja penghantar barang secara sambilan.

“Semakan mendapati tiga daripada enam lelaki berkenaan mereka tidak mempunyai lesen.

“Semua yang dit4han dibawa ke Balai P0lis Trafik Kuala Lumpur untuk tind4kan lanjut mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:- M.B

Be the first to comment on "Buat aksii Wheelie mlm raya, sekali kena angkut sambil takbir raya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*