“Tak pasal kena sam4n” – Netizen Terbahak Lepas Tengok Cubaan Rentas Negeri Kumpulan Berbasikal Ini Gagal

Kebenaran rentas negeri ketika PKPB telah ditarik balik oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) baru-baru ini. Ini bagi membendung dan mengawal perjalanan balik kampung untuk tujuan berhari raya.

Arahan itu tertakluk kepada semua tidak kira apa jua kenderaan yang digunakan dan ataa tujuan apa sekalipun. Kalau gagal ikut lar4ngan rentas negeri tu, kena de3nda RM 1,000 tau.

Kali ni admin nak share pasal sekumpulan orang yang berbasikal cuba rentas negeri sewaktu PKPB ni. Dah lah kant0i dengan p0lis, tak pasal-pasal kena bayar RM 1,000 sebeluk raya. Korang tengok lah tweet oleh @sidchan kat bawah ni

Tak pasal kena sam4n

Itulah, MKN dah cakap, jangan rentas negeri. Iye memang betul PM ada cakap boleh naik basikal, jongging apa semua haritu, tapi kita kena ingat, sekarang ni arahan berubah-ubah. Semua ni untuk kebaikkan kita dalam norma baru ni tau. Kan dan kena sam4an RM1,000. Hmmm

Eh seribu tu banyak tau. Ada orang tu gaji pun seribu. NI tak pasal-pasal kena bayar seribu mau makan pasir bulan depan. 

Oh yeke. Memang port baek rupanya. Tapi tu lah rentas negeri atas alasan apa sekalipun memang tidak dibenarkan. P0lis hanya jalankan tugas je.

mm patut lah pun kena sam4n. Jalan dah elok tutup pun engkau redah gak. Memang padan muka lah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : LM / Oh MyMedia

Be the first to comment on "“Tak pasal kena sam4n” – Netizen Terbahak Lepas Tengok Cubaan Rentas Negeri Kumpulan Berbasikal Ini Gagal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*