Kec0h anak Lufya bagi derma kpd lelaki Russia, sekali Lufya terima mesei drpd P0lis

 

Pelakon Lufya Omar menjelaskan kepada umum bahawa warga asi1ng yang didekati anaknya untuk memberikan wang sebelum ini bukanlah seorang sc4mmer seperti yang did4kwa netizen.

Menurut Lufya, individu tersebut merupakan warga rakyat Rusia yang terkandas di negara ini sebaik kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Alhamdulillah, akhirnya Lufya dapat tahu juga kebenarannya. Video lelaki Rusia yang dikatakan sc4mmer tu sebenarnya bukan. Nama lelaki Rusia ni Anthony. Bukan Maxim (sila buat perbandingan wajah mereka).

“Visa die masih sah (saya tak boleh share) dan Anthony memang tersadai tak dapat pulang ke Rusia selepas PKP dikuatkuasakan di sini,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam entri tersebut Lufya turut memaparkan paparan kiriman mesej seorang pegawai p0lis dari Ibu Pejabat P0lis Kontinjen (IPK) Johor yang menjelaskan situasi sebenar.

“Berkaitan seorang lelaki Rusia tersebut bernama Anthony merupakan pelancong yang tersadai di Malaysia. Kami telah t4ngkap dan jalankan si4satan selama enam hari.

“Jadi, dia bukan sc4mmer pun. Lusa kedutaan Rusia akan hantar mereka pulang ke Rusia. Tahniah atas bantuan anda,” tulis pegawai berkenaan.

Dalam pada itu, Lufya turut menasihati orang ramai agar tidak terlalu cepat menghvkum tanpa sebarang bukti kukuh.

“Masalah orang kita tak tahu. Janganlah kita cepat menghvkum dan mengadili manusia. Kalau kita tak suka bantu orang jangan kita berfikiran buruk pada seseorang itu.

“Lufya perlu kongsi juga khabar baik ini dan merahsiakan butiran penting tentang Anthony atas permintaan. Alhamdulillah, semoga Anthony dapat pulang dengan selamat.

“Lufya tak ambil pusing sangat krit1ikan org tentang kenapa kami bersedekah untuk orang macam ni. Tapi apa yang lebih menyedihkan bila orang kita mudah menghukvm dan menyebarkan maklumat yang salah. Sama-sama kita ambil iktibar isu ini. Selamat beramal. Saya maafkan,” katanya.

Baru-baru ini, Lufya berkongsi video di Instagram memaparkan gelagat anaknya yang menghulurkan derma kepada seorang pelancong as1ing di jalanan.

Bagaimapaun, video tersebut mengundang kriti1kan netizen yang menyifatkan ia satu tindakan yang tidak wajar kerana mend@kwa individu tersebut seorang sc4mmer.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sani1tizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah C0vid-19!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : GEMPAK / Oh MyMedia

Be the first to comment on "Kec0h anak Lufya bagi derma kpd lelaki Russia, sekali Lufya terima mesei drpd P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*