‘Dalam Masa 100 Hari Tanpa Kita Sedar, Dia Dah Tunjuk Tanda-Tanda Semua Tu..’

Kehilangan orang tersayang terutamanya ahli keluarga merupakan perkara yang sangat menyedihkan dan tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Begitulah perasaan yang dialami oleh Aisyah Fitri selepas pemergian adik lelaki kesayangannya iaitu Aidil Aiman Bin Rosidin.

Al-fatihah

Arwh hidap s4kit buah pingg4ng

Menerusi perkongsian yang dimuatnaik Aisyah, dia memberitahu bahawa adiknya itu merupakan seorang pes4kit buah pingg4ng dan sudah 3 minggu arw4h adiknya itu tidak melakukan dialisis. Sehingga lah pada satu hari arwh ada mengadu yang dia s4kit dada dan mengalami ses4k naf4s.

Tanda-tanda sebelum arwh ‘pergi’

Menceritakan kisah itu, Aisyah memberitahu bahawa mereka sekeluarga sudah meminta arw4h untuk menjalani dialisis tetapi dia enggan sebaliknya hanya menjawab keadaannya baik-baik sahaja. Dalam masa 100 hari sebelum meningg4l dunia, arw4h dikatakan sudah menunjukkan tanda-tanda pemergiannya di mana deria rasanya sudah semakin hilang dan arw4h lebih banyak meluangkan masa bersama keluarga. Arw4h pada ketika itu lebih banyak mendiamkan diri dan hanya memerhati ahli keluarganya dalam diam sahaja.

‘Dia selalu baring dekat katil Aisyah’

Arwh banyak berubah

Tambah Aisyah lagi, arw4h adiknya itu sudah berubah dan semakin manja dengan ahli keluarga sejak dia disahkan mengh1dap s4kit buah pingg4ng. Aisyah juga menyifatkan arwah sebagai seorang insan yang memendam rasa dan tidak suka menyusahkan orang lain. Dalam kesempatan itu, Aisyah turut mengingati orang ramai supaya lebih menghargai adik-beradik dan ahli keluarga ketika mereka masih ada di sisi.

Sumber: Aisyah Fitri / Ohbulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment on "‘Dalam Masa 100 Hari Tanpa Kita Sedar, Dia Dah Tunjuk Tanda-Tanda Semua Tu..’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*