Datuk Dr Zulkifli Menerima Sepucuk Surat Dari Kanak Kanak Bernama Nadzrul Zarfan. Ini Penjelasan Di Dalam Surat Tersebut Sehingga Menarik Perhatian Netizen

“TERIMA kasih anakanda Nadzrul Zarfan atas kiriman kad raya dan hadiah kuih-muih. Pak cik amat terharu dengan surat anakanda,” kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri selepas menerima kiriman kad raya dan kuih raya dari seorang kanak-kanak, Nadzrul Zarfan Sharul Azly.

“Pak cik akan ingat nasihat dan pesanan anakanda. Siap ada pantun, Pecah kaca, pecah gelas. Lepas baca, harap balas.”

“Insya-Allah nanti pak cik balas kad raya anakanda Nadzrul sekeluarga,” katanya di laman Facebooknya.

Semalam, Zulkifli berkongsi di Facebooknya mengenai kiriman kad raya dari seorang kanak-kanak yang pernah tular di media sosial apabila menulis surat meminta penjelasan lanjut daripada imam, pengerusi serta ahli jawatankuasa surau yang menghalangnya daripada solat di saf hadapan.

Pada penghujung tahun lalu, Nadzrul Zarfan, 11, pernah bertemu dengan Zulkifli yang ketika itu menjadi Mufti Wilayah Persekutuan dan beliau turut memuji tindakan berani kanak-kanak itu yang mengutus surat kepada pengurusan surau bagi mendapatkan penjelasan.

Tindakan berani kanak-kanak itu turut mendapat perhatian warganet keranas olat di saf hadapan sesuatu yang baik kerana kanak-kanak dapat mempelajari cara solat yang betul daripada jemaah dewasa.

Dalam kirim kad Hari Raya itu adik Nadzrul Zarfan mengucapkan tahniah atas pelantikan Zulkifli sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan mendoakan beliau dipermudahkan dalam segala urusan serta dilimpahkan rahmat sepanjang menjalankan tugas.

Nadzrul Zarfan turut mengingatkan Zulkifli supaya menjaga diri, banyakkan rehat dan mengamalkan langkah pencegahan menangani wabak Covid-19.

“Saya juga ingin bertanya kepada Datuk sekiranya boleh bekerjasama untuk menulis dan mengeluarkan buku Bayyan Linnas secara versi komik untuk kanak-kanak.”

“Ini bagi menarik minat kanak-kanak dalam menuntut ilmu agama kerana versi berkenaan lebih mudah difahami, santai, menarik serta mudah difahami,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit: http://rentasasia.com/

Be the first to comment on "Datuk Dr Zulkifli Menerima Sepucuk Surat Dari Kanak Kanak Bernama Nadzrul Zarfan. Ini Penjelasan Di Dalam Surat Tersebut Sehingga Menarik Perhatian Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*