RM4k lesap dari akaun Beto Kusyairy. Akhirnya Beto dedahkan apa yang sudah berlaku sampai dia hilang duit sebanyak tu

Pelakon Beto Kusyairy berdepan kerug1an hampir RM4,000. Beto Kusyairy menjadi penipuan dalam talian (fraud) pada Rabu. Jelas Beto, dalang kepada jen4yah itu telah berjaya melakukan empat transaksi yang melibatkan sejumlah wang dari akaun banknya sebelum disek4t.

My credit card has been compromised.  “Time-time PKP ni lah pula kena fraud. The culprit managed to make 4 transactions online with the amount of SGD300++ each at FairPrice Singapore sebelum kena bl0ck.  “Dekat RM4,000 juga tu. Ishh..dug4an Ramadan,” kongsinya di Twitter.

Beto mendapat tahu transaksi tersebut melalui notifikasi kiriman teks ringkas (SMS) yang dihantar kepadanya. Susulan kejadian itu, kata Beto pihak bank akan melakukan sias4tan dan bakal melibatkan tempoh lebih sebulan. “They need 30-45 days to investigate whether the transact1ons wasn’t really made by me or else I got to pay for it,” tambahnya.

Lebih mengecew4kan kata Beto, kad kreditnya itu jarang digunakan untuk transaksi melibatkan pembelian dalam talian. “Kad aku ni memang jarang sangat digunakan. Last was last year kot. “Jadi hati-hati dengan penggunaan kad kredit kalian. Lagi-lagi melalui transaksi online ya. Mudah-mudahan terhind4r dari siber ini,” nasihat Beto.

Perkongsian Beto membuka mata banyak pihak hingga ada yang berkongsi pengalaman diperdaya sind1ket pen1puan dalam talian sebelum ini. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Be the first to comment on "RM4k lesap dari akaun Beto Kusyairy. Akhirnya Beto dedahkan apa yang sudah berlaku sampai dia hilang duit sebanyak tu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*