Dikenakan lepas buat lelongan Amal. Rupa rupanya Radin terpaksa mencari pembeli kasut yang baru dengan harga terlajak murah

Pengacara dan penyampai radio, Radin mended@hkan terdapat pihak yang tidak bertanggungjawab dalam kalangan pembida kasut menerusi lelongan amalnya yang dilakukan baru-baru ini. Menurut Radin, 30, jumlah lelongan amal yang berjaya dikumpul pada asalnya melebihi RM10,000 itu berkvrangan selepas beberapa pembida mengel4k daripada membuat pembayaran kasut yang dibeli.

“Kami berjaya mengumpul hasil jualan sebanyak RM10,075 dan kami terus menghubungi kesemua pembeli pada hari berikutnya. “Kebanyakannya memberi kerjasama yang terbaik dan ingin menghulurkan bantuan dalam projek amal ini, namun ada sebahagian juga yang langsung tidak memberikan respons untuk proses pembayaran dengan tidak membaca DM, sekat saya, serta mengaku saja suka-suka dan men1pu malah ada juga ‘joy b1dder’.

“Disebabkan itu kami terpksa mencari pembeli baru untuk kasut yang gagal dijual dengan hargaan bidaan baru lebih rendah. Alhamdulillah, semua kasut berjaya dijual namun ada sedikit perubahan pada jumlah kutipan asal,” katanya menrusi satu entri yang dimuat naik di Instagram.

Terdahulu, pada 20 April lalu, Radin dan beberapa kenalannya bertindak melakukan lelongan amal secara live di Instagram. Ia merupakan sebahagian daripada usahanya dalam menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlvk4n dan terkesan dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Dalam pada itu, Radin turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada semua yang menyokong usahanya dalam membantu golongan yang memerlvk4n ketika berdepan dengan tempoh sbkar ini. “Selepas ini, kami akan menguruskan proses pembelian keperluan frontliners dan penyediaan makanan berbuka puasa kepada yang memerlvk4n.

“Dengan rendah hat1nya, kami mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua (pembeli), individu yang menyebarkan berita pasal lelongan dan rakan-rakan media yang turut serta dalam projek Ini. ‘Kami bukan kaya, tapi pernah merasa tiada’,” tulisnya. Dalam pada itu, jangan lupa saksikan program yang menampilkan Radin di Astro pada telefon pintar anda melalui aplikasi Astro GO. Muat turun aplikasi Astro GO di Google Play dan Apple Store sekarang.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kvrangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh menceg4h c0v1d-19! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber :Gempak via soya lemon

Be the first to comment on "Dikenakan lepas buat lelongan Amal. Rupa rupanya Radin terpaksa mencari pembeli kasut yang baru dengan harga terlajak murah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*