Rupa rupanya ini tanda tanda jururawat yang pergi buat selamanya gara gara Covid 19. Pesanan terakhir beliau buat ramai terkedu

Perkembangan terbaru mengenai wab4k Cov1id-19 di Malaysia telah disampaikan oleh Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Noor Hisham Abdullah sebentar tadi. Menurut beliau terdapat penambahan 2 kes kem4tian yang direkodkan hari ini. Tambah menyedihkan lagi, salah seorang sasaran merupakan jurur4wat yang disahkan pos1itif Cov1id-19 pada 5 April lalu.

71 kes baru posi1tif

Bilangan pes4kit yang telah sembvh terus meningkat. Terbaru, seramai 90 orang telah sembvh. Ini menjadikan 3542 pes4kit telah sembvh dan discaj h0spital dengan kadar kesembuhan 63.2 peratus. Penambahan 71 kes baru positif Covi1d-19 dilaporkan pada hari ini. Jumlah keseluruhan kes dalam negara telah mencatat angka 5603 kes. Walau bagaimanapun, jumlah bilangan pes4kit yang sembuh dilihat semakin positif selepas dilaporkan 90 pes4kit telah sembuh dan dibenarkan discaj.

Pergi buat selamanya selepas 17 hari dir4wat

Menerusi laporan Harian Metro, jurur4wat yang telah pegi buat selamanya akibat dij4ngkiti Covi1d-19 menghembvskan nafas terakhir di h0spital Enche Besar Hajjah Khalsom (HEBHK) ,Kluang. Nadila Rahmat merupakan jurur4wat di wad ortoped1ik h0spital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar, pergi buat selamanya selepas 17 hari diraw4t di Unit Raw4tan Rapi (ICU).

Pesan jaga mak ayah

Kakak hanya maklumkan kepada keluarga dia perlu menjalani kuar4ntin kerana menjadi suspek j4ngkitan Covi1d-19 sebelum ke pusat kuar4ntin di Pagoh pagi pagi 5 April lalu. Itulah kali terakhir kami sekeluarga bertemu kakak. Ibu menyerahkan semula telefon kepada saya sebelum kakak berpesan supaya sentiasa jaga emak dan ayah. Kakak memaklumkan dia akan ditidurkan di ICU bagi memasukkan ub4t.

Itulah kali terakhir kakak bercakap dengan ibu dan saya sebelum menghembvskan nafas terakhir tengah malam tadi. Menurut adik , kakaknya sudah mula tidak sihat pada awal April yang lalu apabila mengalami b4tuk dan tidak berselera makan, namun mereka tidak mengesyaki apa-apa.  Kali terakhir dia berhubung dengan kakanya itu ialah pada 7 April lalu. Kakaknya sempat berpesan kepadanya agar menjaga kedua orang ibu bapanya sebelum menghembvskan naf4s terakhir.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia, Harian Metro

Be the first to comment on "Rupa rupanya ini tanda tanda jururawat yang pergi buat selamanya gara gara Covid 19. Pesanan terakhir beliau buat ramai terkedu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*