Tidak tahan dikritik dengan warganet bawang akhirnya Ustaz Abu Syafiq tukar identiti. Tak sangka ini identiti yang dia guna.

Walaupun dikritik bertali arus oleh warganet, Ust Abu Syafiq nampaknya masih tetap dengan pendiriannya. Saling nasihat-menasihati katanya. “Saya akan terus menegur” “Bila anda ditegur atau dinasihati, sila ambil iktibar dan kena terima dengan hati yang terbuka” katanya lagi. Seolah-olah tidak memberi kesan akibat diasak bertubi-tubi, Ust Abu Syafiq terus memuat naik beberapa status lagi yang mnyindir warganet.

“Warganet tewas 1-0 dengan saya”, kata Ust Abu Syafiq. “Warganet perlu belajar memahami statement dengan jelas. Saya katakan jika sesuatu gambar atau video itu disebarkan sehingga menimbulkan rasa maIu dan alb, ia adalah hram” Menurutnya, warganet tidak memahami apa kenyataan yang disampaikannya dan mengganggap beliau telah menewaskan warganet dengan skor 1 berbalas 0.

Dengan gaya bersahaja tanpa sedikit pun riak tertekan, beliau kelihatan sentiasa tersenyum dan memaafkan warganet dengan hati yang terbuka. Katanya lagi warganet di Malaysia telah menjalankan tugas dengan baik sekali dan beliau hampir tidak percaya apabila jutaan mesej dihantar mereka hanya semata-mata mahu meng’kritiknya. “Ya Allah… warganet tidak berhenti diruang komen fB saya sahaja. Mereka hantar WhatsApp. Banyak betul. Dekat berjuta rasanya. Ada yg sempat saya reply ada yg sy bg senyuman sahaja”

Dalam pada itu satu posting terbaru yang dimuat naik Ust Abu Syafiq menambah lagi bara dihati warganet. “Ada yang paksa saya deactivate akaun pesbuk saya. Baiklah..InsyaAllah. nanti saya buat. Ada lagi tak permintaan yang lain.. IG ke.. email xnak? 2-0” Umpama mengatakan warganet tidak mampu berhujah dengannya sehingga memaksanya menutup akaun media sosial, warganet sekali lagi tewas buat kali yang kedua.

Tidak lama kemudian akaun fb Ust Abu Syafiq gagal untuk dikesan. Hasil carian juga menunjukkan akaun tersebut tidak boleh diakses lagi. Tidak dapat dipastikan sama ada akaun tersebut telah dinyahaktifkan oleh Ust Abu Syafiq sendiri ataupun ditarikbalik oleh fb kerana dilaporkan oleh warganet. Namun begitu satu posting di laman IG atas nama Ust Abu Syafiq dikesan memuat naik status bahawa akaun fb beliau telah dig0dam sehingga tinggalkan komen yang tidak sepatutnya.

 

Hasil pencarian lain pula, Ust Abu Syafiq dikatakan telah menukar menukar identiti dengan menggunakan nama samaran pula.

 

Theklasik.com

Walau apapun, semoga selepas ini warganet kembali tenang dan Ust Ebit dapat terus melakukan kerja-kerja d@kwah tanpa sebarang gangguan.

Ust Abu Syafiq pula bolehlah menghabiskan masa di bilik hotel sementara menunggu tempoh kuarantinnya tamat. Umum mengetahui yang dia baru sahaja balik dari Turki. Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment on "Tidak tahan dikritik dengan warganet bawang akhirnya Ustaz Abu Syafiq tukar identiti. Tak sangka ini identiti yang dia guna."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*