Akhirnya Ustaz Abu Syafiq bongkarkan bukti punca dia cakap haram kongsi gambar org miskin. Sampai macam tu sekali sebabnya

Umum sedia maklum bahawa, sejak PKP dilaksanakan pend@kwah terkenal, Ustaz Ebit Lew, kian aktif dalam misi kemanusiaannya memberi sumbangan dan bantuan kepada golongan yang memerlukan. Baru-baru ini, Ustaz Ebit telah membantu sebuah keluarga daif yang tinggal di dalam rumah usang dan serba kekurangan, sehingga pend@kwah itu sanggup menyewakan rumah RM800 sebulan buat keluarga itu.

Bagaimana pun, terdapat beberapa pihak bagaikan tidak senang duduk melihat kerja amal yang diusahakan Ustaz Ebit. Ada pula yang mend@kwa, status yang dimuat naik di Facebook, Ustaz Abu Syafiq, seakan tidak bersetuju tindakan pend@kwah itu.

Menurut status tersebut, Ustaz Abu Syafiq, berpendapat bahawa tindakan meletak gambar dan video orang miskin yg susah sehingga memalukan, adalah ‘aib’, dan hukumnya ‘haram’

Ustaz Abu Syafiq yang sebelum ini dikenali selepas mempunyai isu dengan usahawan Aliff Syukri dan Nur Sajat, telah berkongsi di laman Facebook beberapa fatwa mengenai memuat naik foto golongan miskin.

Pun begitu, ramai yang tidak senang dengan cara teguran ustaz tersebut yang beranggapan dia seakan-akan mempersoalkan tindakan Ustaz Ebit dengan memberikan pelbagai komen berkenaan status yang ditulisnya. Walau bagaimanapun, Ustaz Abu Syafiq tidak menyatakan sebarang nama di dalam statusnya, namun jika status itu disampaikan untuk seseorang mungkin ada baiknya diberitahu secara peribadi. Jangan lupa tekan like dibawah untuk berita menarik. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Ustaz Ebit Lew & Ustaz Abu Syafiq

Be the first to comment on "Akhirnya Ustaz Abu Syafiq bongkarkan bukti punca dia cakap haram kongsi gambar org miskin. Sampai macam tu sekali sebabnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*