Dah 3 hari demam. Tapi bila sampai hospital Shahir diminta balik ke rumah. Akhirnya Shahir tampil buka mulut bongkarkan cerita sebenar buat warganet terkedu.

PENYANYI Shahir Zawawi mengakui keadaan kesihatannya masih belum pulih selepas mengadu demam teruk dan diminta balik ke rumah ketika mahu mendapatkan raw4tan di sebuah h0spital baru-baru ini. Shahir dihubungi bagaimanapun, enggan mengulas lanjut mengenai keadaannya sama ada sudah mendapatkan r@watan atau belum dari mana-mana pusat kesihatan.

“Mohon maaf, saya masih belum sihat,” balasnya menerusi kiriman WhatsApp kepada Harian Metro. Beberapa hari lalu, Shahir ada berkongsi sebuah video di Instagram memgenai dirinya diarahkan pulang sewaktu cuba mendapatkan r@watan di h0spital terbabit sekitar tengah malam.

Dalam video itu, penyanyi Kebahagiaan Dalam Perpi1sahan itu menjelaskan dia kecewa apabila tidak dibenarkan berjumpa doktor sebaliknya diminta datang semula pada keesokkan hari. Shahir kemudian tampil memohon maaf menerusi sebuah video lain atas tindakannya dan menjelaskan mengapa dia berbuat demikian.

“Minta-maaf, saya bukannya cuba mencari publisiti dan saya bukan orang jenis begitu. Saya cuma terpanggil membuat video itu untuk kebaikan orang lain. “Saya takut ramai lagi insan di luar sana yang memerlukan bantuan pervbatan tapi tidak dilayan. Saya keluar meminta bantuan r@watan disebabkan badan sudah lemah selepas demam tiga hari.

“Saya bukan keluar suka-suka untuk pergi bersukaria pada tengah malam. Saya sebaliknya risau benda bvruk akan terjadi pada diri memandangkan tinggal sendirian,” katanya dalam video itu. Shahir juga sempat menyeru kepada kakitangan pusat perubatan untuk bertolak ansur dan lebih mengambil berat kepada pes@kit yang memerlukan bantvan raw4tan kec3masan.

“Saya meny3rah diri untuk mendapatkan r@watan seperti mana yang disuruh kerajaan disebabkan mengalami simptom demam. Jika kakitangan sibuk, saya faham,” katanya. Berikut reaksi warganet: 

Sebelum ini TINDAKAN penyanyi Shahir Zawawi meluahkan perasaan menerusi video di laman sosial berkaitan layanan di sebuah h0spital di percayai di Shah Alam mengvndang kritikan warganet. Penyanyi yang popular dengan lagu Kebahagian Dalam Perpisahan ini dianggap melakukan kesalahan dengan membuat rakaman di tempat yang tidak dibenarkan.

Malah, aduannya terhadap h0spital berkenaan dikatakan tidak mengikut prosedur yang sepatutnya. “Penyalahgunaan jabatan kecemasan lagi sampai nak rekod video. Demam biasa banyak klinik berdekatan boleh pergi. “Kalau dah tiga hari dem4m kenapa datang h0spital pagi-pagi buta? Kata s4kit, tapi masih boleh jalan dan dan bercakap! “Anda sebagai public figure haruslah menunjukkan contoh yang baik,” komen warganet di Twitter.

Pengguna Youtube dan Twitter kritik tindakan Shahir. Menerusi video berkenaan Shahir memberitahu dia ke h0spital berkenaan pada jam 150 pagi selepas mengalami dem4m selama tiga hari. Bagaimanapun, seorang petugas memintanya pulang dan menasihatkan supaya pergi ke klinik kesihatan pada siang hari.

“Saya bertanggungjawab datang seorang diri dari rumah sebab saya sudah tak tahan demam sudah tiga hari. “Kalau bukan kecemasan saya takkan datang… sepanjang perjalanan saya hampir mvntah, nak pi1tam dan hampir terjadi sesuatu. Saya datang sebab saya betul-betul s4kit.

“Kalau dem4m… itukan simptom Cov1d-19, saya duduk sendirian kalau apa-apa jadi saya tak sedarkan diri siapa yang tolong?” katanya. Saya minta maaf kalau ada yang ters1inggung, saya bukan nak cari publisiti! Dalam video tersebut, Shahir dilihat berada di perkarangan unit kecemasan dan diarahkan pulang ke rumah oleh seorang petugas yang turut melarangnya membuat sebarang rakaman video.

Sementara itu, Shahir berkata perkongsiannya ini bukan berniat untuk memburukkan mana-mana pihak. Dia juga meminta maaf kepada semua pihak yang tersinggung dengan apa yang dilakukannya itu. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Be the first to comment on "Dah 3 hari demam. Tapi bila sampai hospital Shahir diminta balik ke rumah. Akhirnya Shahir tampil buka mulut bongkarkan cerita sebenar buat warganet terkedu."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*