Dukun sahkan dia kena santau rupa rupanya positif Covid 19. Pesakit jumpa dukun sebab tak percayakan hospital. Mengejutkan akhirnya ini yang berlaku

Tak tahu lah nak bagi reaksi macam mana risau ada, sedih ada, mar4h pun ada. Seorang pengasuh dari negara jiran ini telah pergi buat selamanya kerana ‘lambat’ bertindak. Menerusi Tribunnews, ketika beliau mula rasa s@kit, dia tak pergi ke pusat perubatan, tapi dia pergi jumpa ‘orang pandai berubat’

Dukun kata kena sant4u

Pengasuh yang berasal dari Jawa Timur ini bekerja di Jakarta, dia mula rasa tak sihat selama seminggu. Ketika mendapatkan r@watan di klinik terdekat, dia didapati dem4m bercairan merah. Disebabkan itu majikan dia hantar balik kampung dengan menggunakan kereta peribadi. Apabila sampai kampung halaman, beliau langsung tak ke klinik atau h0spital.

Lepas 3 hari, badannya mula rasa lemah, hilang selera makan dan susah untuk diajak berkomunikasi. Bimbang dengan apa yang menimp4, keluarga beliau bawa pergi ‘berubat’ dengan dukvn.  Semasa sedang diubati, dukvn tu kata dia terkena sant4u orang, kerana beliau muntah cairan merah bukan jangkit Covid-19.

Walaubagaimanapun, keluarganya pun terus bawa beliau ke h0spital, dia menjalani pemeriksaan kerana dia baru sahaja pulang dari tempat z0n mer4h Covid-19 di negara tersebut. Di h0spital beliau muntah cairan merah semula, berikutan dengan itulah keadaan kesihatan beliau semakin merundum dan akhirnya pergi buat selamanya.

Beliau diuruskann di umum desa setempat dengan SOP pengurusan terkena coronavirus. Ketika beliau sedang mendapatkan r@watan, pada hari tersebut juga rumah keluarga beliau dilakukan pembasmian kum4n. Oleh sebab itu jugalah, keluarga beliau yang merupakan kontak terdekat diminta untuk mengkuarantinkan diri di rumah.

Kata ketua kawasan Tarnu Ashidiq, keluarga beliau kini dalam keadaan sihat. Tambahnya lagi dia rasa terkilan dengan sikap majikan yang sepatutnya harus bawa beliau untuk mendapatkan r@watan di h0spital sehingga sembuh, bukan dibawa pulang. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: LM

Be the first to comment on "Dukun sahkan dia kena santau rupa rupanya positif Covid 19. Pesakit jumpa dukun sebab tak percayakan hospital. Mengejutkan akhirnya ini yang berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*