Niat buruk sampai putar belit. Tak sangka akhirnya Menteri Pertahanan beri respon padu bila ada yang cuba putar belit kenyataan dia

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menyangkal sekeras-kerasnya lap0ran yang did@kwa oleh seorang wartawan terhadap kenyataannya terhadap pekerja immigrant. Ia menerusi tweet daripada wartawan yang mengatakan bahawa kononnya memberikan makanan kepada pekerja-pekerja immigrant ini bukan tanggungjawab mereka.

Dia ni ada bad intentions” – Datuk Seri Ismail Sabri. Baru-baru ini Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ada memberikan kenyataan terhadap 2 bangunan di Masjid India yang diperketatkan, tempat dimana pihak berkuasa siap memasang kawat duri di bangunan tersebut.

Datuk Seri Ismail Sabri memberikan respon berikutan dengan ada yang jadikan isu terhadap sumbangan makanan kepada mereka yang ‘terperangkap’ di dalamnya. Katanya, sekitar 97 peratus penghuni di kedua-dua premis tersebut adalah warga asing, dan ini responnya…

Katanya warga asing merupakan tanggungjawab kedutaan asing,namun begitu ada wartawan melaporkan satu kenyataan yang boleh dikatakan memutar belit mesej yang beliau cuba sampaikan. Ia disangkal menerusi laman Twitter miliknya. “Saya tak pernah cakap ‘tiada makanan’ untuk pekerja migrant”

Bahkan beliau juga menjelaskan sekali lagi, bahawa pihak kerajaan tetap akan menyediakan alternatif lain untuk menjaga kebajikan mereka yang berada di premis tersebut.

Dalam pada itu ramai warganet yang bengang dan mempertikaikan kredibiliti kewartawanan wanita tersebut.

Putar belit – Warganet

Bagaimanapun wartawan itu dikatakan telah membuat tweet tersebut namun dia hanya balas Indeed. Dato Sri selepas membaca kenyataan tersebut sampil dikepilkan video laporannya terhadap kes ini dekat Twitter miliknya. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook.Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : LobakMerah

Be the first to comment on "Niat buruk sampai putar belit. Tak sangka akhirnya Menteri Pertahanan beri respon padu bila ada yang cuba putar belit kenyataan dia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*