Kat Scotland dah demam. Tak sangka Puteri Rayyana yg bersama Puteri Aishah rupanya telah positif Covid 19. Terkejut rupanya ini yang telah berlaku disana

SELEPAS pelakon Puteri Aishah dan lima kru produksi termasuk pengarah drama Demi iaitu Rahila Ali, pelakon kanak-kanak Puteri Rayyana Rayqa serta ibunya juga disahkan positif Cov1d-19. Ibu kepada Puteri Rayyana Rayqa, 6, yang dikenali sebagai Syira memberitahu mereka kini berada di rumah sementara menunggu panggilan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk dibawa ke h0spital.

Menurut Syira lagi, dia enggan menuding jari kepada mana-mana pihak namun menganggap apa yang berlaku kepada mereka anak-beranak merupakan ujian daripada Allah. Rayqa bersama ibunya Syira. “Saya dan Rayqa orang terakhir yang membuat ujian pada semalam (Rabu) di sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya. Memang berharap sangat keputusan ujian itu neg4tif.

“Tapi pagi tadi dapat panggilan daripada KKM mengesahkan kami berdua positif Cov1d-19. Sekarang ini, saya dan Rayqa masih di rumah menunggu panggilan seterusnya untuk dibawa ke hosp1tal. “Saya dah beritahu pihak hspital yang saya tak nak berpis4h dengan anak saya. Kalau boleh, biarlah kami sama-sama kvarantin di bilik yang sama.

“Sebenarnya dalam hal ini, saya tidak mahu menyalahkan mana-mana pihak sebab bagi saya, apa yang terjadi ini merupakan ujian daripada Allah untuk saya sekeluarga,” kata Syira kepada mStar. “Saya tidak mahu menyal4hkan mana-mana pihak sebab bagi saya, apa yang terjadi ini merupakan ujian daripada Allah.- SYIRA, IBU RAYQA

Menerusi laporan mStar pada Selasa, pengurus kepada Puteri Aishah iaitu Iman Tang memberitahu aktres itu disahkan positif Cov1d-19 selepas menerima panggilan daripada pihak hspital pada hari yang sama. Selain Puteri Aishah, lima kru termasuk pengarah, penolong pengarah, jurukamera, kakitangan bahagian pakaian dan solekan turut disahkan positif wab4k tersebut.

Syira dan anaknya antara 18 orang termasuk pelakon berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu iaitu sebelum peningkatan k3s Cov1d-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Rayqa bersama kru produksi dan pengarah drama Demi Rahila.

Pelakon lain yang terbabit dalam drama terbitan Elisa Vision Sdn Bhd itu adalah Ashraf Muslim, Ben Amir dan Hasnul Rahmat. Dalam pada itu, Syira berkata, anaknya mengalami dem4m biasa selama dua hari ketika berada di Scotland namun selepas itu mereka berdua tidak mempunyai sebarang simpt0m w4bak tersebut.

Dia dan anaknya menjalani kvarantin seperti disarankan kerajaan sebaik sahaja pulang ke tanah air pada 31 Mac lalu. “Sebaik sahaja kami sampai di Malaysia, terus pulang ke rumah untuk jalani kuarantin. Sebelum itu, suami saya sudah berada di rumah ibu kami. Jadi, sepanjang kuar4ntin itu hanya ada saya dan Rayqa.

“Sebenarnya Rayqa ada mengalami demam selama dua hari semasa berada di sana. Tapi hanya dem4m biasa. Pada ketika itu, saya fikir mungkin sebab keadaan cuaca sejuk menyebabkan dia tak sihat. “Buat masa sekarang, saya dan Rayqa dalam keadaan sihat dan tidak mengalami sebarang s1mptom. Apa-apa, saya mohon semua orang doa yang baik-baik untuk kami.

“Saya juga berharap orang ramai janganlah memandangkan kami secara neg4tif. Tiada siapa yang mahu perkara ini terjadi,” ujarnya. Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: mStar via kl press

Be the first to comment on "Kat Scotland dah demam. Tak sangka Puteri Rayyana yg bersama Puteri Aishah rupanya telah positif Covid 19. Terkejut rupanya ini yang telah berlaku disana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*